Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Ο γύρος του κόσμου

Χτες ταξίδεψα με πλοίο. Εκανα μέχρι και το γύρο του κόσμου. Εστω και με σαπιοκάραβο. Με πολλούς νεκρούς ναύτες. Είτε απο σκορβούτο, είτε παλεύοντας με τα κύματα. Και ο θάνατος δεν ήταν το χειρότερο που τους συνέβενε. Αλλά βοήθησαν να ανατείλει μια αυτοκρατορία. Η Βρετανική.

Στο ταξίδι ήταν φανερή μια απουσία. Ο υπολογισμός του γεωγραφικού μήκους. Παρόλο που η ζωή των φτωχών για τους Αγγλους ήταν (και είναι μέχρι σήμερα) φτηνή, ήταν (και είναι) ψυχοπονιάρηδες και θέσπισαν ένα βραβείο για όποιον έλυνε το γρύφο του υπολογισμού του γεωγραφικού μήκους. (εσύ ο κακός που λες ότι το κάνανε επειδή θέλανε να εξοικονομήσουν χρήματα απο τα πλοία που δεν χάνανε, απο τα εμπορεύματα που δεν βυθίζονταν στη θάλασσα, είσαι κακός, έως kakaskimos).

Στην κούρσα υπήρχαν δύο "σχολές". Οι επιστήμονες και ο ξυλουργός. Η επιτροπή ουσιαστικά έβγαλε νικητή τους επιστήμονες. Ο χρόνος έβγαλε νικητή τον ξυλουργό. Του οποίου κάποιες ανακαλύψεις χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο "μικρό ρολόι ακριβείας".

Οποιος θέλει να κάνει το ταξίδι:
Γεωγραφικό μήκος
Συγγραφέας: Joan Dash
Εκδόσεις Κάτοπτρο

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Προς Αγιο Βασίλη

Δεύτερο post μέσα στην ημέρα. Θα το κάψω ...
Είδα ότι πολύς κόσμος ζητάει διάφορα απο τον Αγιο Βασίλη μέσω του blog του. Ας ζητήσω κι εγώ:

Θέλω να γνωρίσω μια γυναίκα που:

να μην ασχολείται με ζώδια

να μπορεί να συμμετέχει σε μια συζήτηση (που να μην έχει σχέση με ζώδια και ρούχα)

να μπορεί να καταλαβαίνει τι θέλει να πει ο άλλος (όχι, δεν εμπίπτει στην προηγούμενη περίπτωση, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούνε, αλλά μόνο μιλάνε)

να είναι γλυκιά - να μην είναι άντρας/νταλικιέρης (στους τρόπους)

να μην φοβάται τους άντρες με άποψη

να μην ψάχνει άντρα με "στυλ" (κινητό-ακίνητο-αυτοκίνητο, να πηγαίνει σε in μαγαζιά)

καλλιεργημένη (όχι το μορφωμένη δεν αρκεί ούτε απαιτείται)

να μην φοβάται να κάνει σχέση με κάποιον πιο πετυχημένο από αυτή, αλλά και να μην είναι το ζητούμενό της

να μην ψάχνει να παντρευτεί (ή ας μη το δείχνει = να μην θέλει να μάθει τα ονόματα των εκκλησιών της περιοχής που μένω)

να της αρέσει η δουλειά της

να μην είναι εγωίστρια

να θέλει να δώσει

και να μην χρειάζεται να της κάνω κλικ (εγώ δεν είμαι γυναίκα να δηλώσω "ευτυχώς δεν γεννήθηκα όμορφη. Δηλώνω δυστυχώς γεννήθηκα kakaskimos).

Υ.Γ.
Αν δεν μπορεί, ας μου στείλει τις διευθύνσεις και φωτογραφίες των γυναικών, που κατοικούν στην Αθήνα, ηλικίας 25-30, στις οποίες δεν θα πάει δώρο ;-)

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το PC

Στην Αυστραλία απαγόρευσαν στους Santa Klaus να γελάνε με το χαρακτηριστικό "χο χο χο" επειδή μπορεί απο κάποιους να εκληφθεί ως πουτάνα (στην αργκό).



Η γη γυρίζει και ζορίζει τους άντρες όλο και περισσότερο. Αν χαμογελάσεις σε μια συνάδελφό σου, κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για σεξουαλική παρενόχληση. Οχι τόσο έντονα ακόμα στην Ελλάδα, αλλά μας έρχεται κι αυτό το φρούτο. Εχω παράδειγμα φίλου που του έγινε παρατήρηση επειδή πρότεινε σε μια συνάδελφό του να βγουν για καφέ (ναι, έχω και παραδείγματα σεξουαλικής παρενόχλησης). Αλλά έτσι καταργούμε το φλερτ στο χώρο δουλειάς, στον οποίο περνάμε 8-10 ώρες την ημέρα, δηλαδή σχεδόν το μισό χρόνο που δεν κοιμόμαστε απο το 24ωρο. Τι πιο φυσιολογικό απο το να φλερτάρουμε?

Κι ύστερα παραπονιούνται οι γυναίκες ότι δεν υπάρχουν άντρες. Μα κορίτσια, τους έχετε κόψει τα αρχίδια.

Υ.Γ. PC = political correct

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Φτάνω με το πρώτο το αεροπλάνο



Ανιψούλα μου, δεν σε πήρα τηλέφωνο, αφού αυτή την ώρα θα είσαι στο νηπιαγωγείο. Ερχομαι, και σου υπόσχομαι ότι αυτή τη φορά θα έχω χρόνο για να παίξουμε. Κλείνω κι έρχομαι.