Στην Αυστραλία απαγόρευσαν στους Santa Klaus να γελάνε με το χαρακτηριστικό "χο χο χο" επειδή μπορεί απο κάποιους να εκληφθεί ως πουτάνα (στην αργκό).
Η γη γυρίζει και ζορίζει τους άντρες όλο και περισσότερο. Αν χαμογελάσεις σε μια συνάδελφό σου, κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για σεξουαλική παρενόχληση. Οχι τόσο έντονα ακόμα στην Ελλάδα, αλλά μας έρχεται κι αυτό το φρούτο. Εχω παράδειγμα φίλου που του έγινε παρατήρηση επειδή πρότεινε σε μια συνάδελφό του να βγουν για καφέ (ναι, έχω και παραδείγματα σεξουαλικής παρενόχλησης). Αλλά έτσι καταργούμε το φλερτ στο χώρο δουλειάς, στον οποίο περνάμε 8-10 ώρες την ημέρα, δηλαδή σχεδόν το μισό χρόνο που δεν κοιμόμαστε απο το 24ωρο. Τι πιο φυσιολογικό απο το να φλερτάρουμε?
Κι ύστερα παραπονιούνται οι γυναίκες ότι δεν υπάρχουν άντρες. Μα κορίτσια, τους έχετε κόψει τα αρχίδια.
Υ.Γ. PC = political correct
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
Πες τα Χρυσόστομε!
;-)
Όσον αφορά το φλερτ στο χώρο εργασίας, υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγικότητα... αν θες τη γνώμη μου, σε οποιοδήποτε χώρο συχνάζουν άντρες και γυναίκες μαζί, αποκλείεται να σταματήσεις το φλερτ.. εάν πάλι το απαγορεύσεις θα φουντώσει υπογείως, όπως κάθε τι απαγορευμένο :)
.. το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης προέκυψε σαν ένα μέτρο αντιμετώπισης της χυδαιότητας.. γιατί υπάρχει φλερτ και φλερτ.. αλλά και της κατάχρησης εξουσίας από άντρες και γυναίκες.. η θετική πλευρά είναι ότι σε φυσιολογικά επίπεδα εξευγενίζει συμπεριφορές... δεν νομίζω ότι αυτό απειλεί τους άντρες, παρά μόνον εκείνους που έχουν παρωχημένη άποψη περί ανδρισμού ;)
Μετά τις έρευνες που αναφέρεις, ίσως οι εταιρείες θέσουν υποχρεωτικό το φλερτ!! Ο προϊστάμενος του φίλου μου, δεν έχει ενημερωθεί ακόμα. Η του αρέσει η ίδια κοπέλα.
Χυδαιότητα υπάρχει παντού. Σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να υπάρξει μόνο αν αυτός που την ασκεί έχει σχέση "εξουσίας" (όπως είπες κι εσύ, για να μην γίνεται κατάχρηση εξουσίας) με αυτόν στον/ην οποία το ασκεί.
Θεωρείς λογικό με το που της ζήτησε να βγουν, να πάει στον προϊστάμενο να διαμαρτυρηθεί? Και σε διαβεβαιώ, ήταν πολύ ευγενικός, και αν του απαντούσε αρνητικά, δεν θα την ξαναενοχλούσε.
Νομίζω ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν περιορίζεται στις σχέσεις "εξουσίας-εξουσιαζόμενου".. δηλ. μπορεί να σε παρενοχλήσει ένας συνάδερφος αντί του προϊστάμενου, από τον οποίο δεν εξαρτάσαι.. ή πάλι αν μπω σε ένα κατάστημα με γυναικεία ρούχα και μου την πέσει ο πωλητής πάλι είναι σεξουαλική παρενόχληση..
..δεν θεωρώ καθόλου λογική τη συμπεριφορά της κοπέλας στην περίπτωση του φίλου σου, κάθε άλλο... και μην το γελάς.. μπορεί να υπάρχει κατεστημένο που αγνοεί ο φίλος σου... μπορεί να μπήκε στα χωράφια του αφεντικού ;) ή ακόμα η κοπέλα να τον χρησιμοποίησε για να τσιγκλήσει τον προϊστάμενο... έχουνε δει πολλά τα μάτια μου :)
Αν δεν χρειάζεται να υπάρχει σχέση εξουσίας, τότε σεξουαλική παρενόχληση είναι και η προσέγγιση σε κάποιο μπαρ... Αυτό που λες ήθελα να "εμφανίσω" με το post.
Για να στοιχειοθετηθεί σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας, ο νόμος αναφέρει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει σχέση εξουσίας.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς ή να μην αμυνθείς.
Δηλ. ο νόμος αναγνωρίζει τη σεξουαλική παρενόχληση μόνο στο χώρο εργασίας και σε περίπτωση σχέσης εξουσίας? δεν το ήξερα αυτό..
..πράγματι σε ένα μπαρ μπορεί να συμβεί όπως και οπουδήποτε αλλού... μιλάμε φυσικά για τις περιπτώσεις φλερτ που αφού έχεις αρνηθεί εξακολουθεί επίμονα και χωρίς τη συγκατάθεσή σου... δηλ. σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης; κακώς :)
Μα όταν δεν υπάρχει θέμα εξουσίας, μπορείς πολύ εύκολα να "αμυνθείς". Και δε νομίζω ότι πλέον υπάρχει άντρας τόσο επίμονος ...
αληθεια???????
κ γω που νομιζα boys πως οοοολη την καλη δουλεια την εχει κανει η Ελληνιδα μανα????
Την "δουλειά" την έχουμε κάνει όλοι μας. Και οι άντρες και οι γυναίκες. Και τα αφεντικά και οι αφεντικίνες. Και οι πατεράδες και οι μανάδες. Και οι γκόμενοι και οι γκόμενες.
Και όπως πάντα ο ένας δείχνει τον άλλο ...
Εσυ τι δείχνεις?
Οπως δείχνουν τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες τέτοιος κίνδυνος δεν είναι ορατός στην Ελλάδα. Μάλλον το αντίθετο ευδοκιμεί και οδηγεί σε σχέσεις πάθους που βλάπτουν σοβαρά την υγεία, αν κρίνει κανείς από τα δύο πρόσφατα παραδείγματα (Βαρθολομαίος, Ζαχόπουλος)
Η μονόπλευρη καταπίεση είναι φαινάκη (επιτέλους τη χρησιμοποίησα)
Οταν η καταπίεση είναι απο γυναίκα σε άντρα δεν φαίνεται, γιατι ο άντρας δεν την βγάζει προς τα έξω.
Δημοσίευση σχολίου