Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2007

Το ανέκδοτο τώρα δικαιώνεται

Οι δημοσκοπήσεις για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι το ανέκδοτο ήταν πολύ εύστοχο: Ο Γιώργος είναι(?) τίμιος αλλά όχι έξυπνος, ενώ ο Βαγγέλης είναι έξυπνος αλλά δεν δείχνει τίμιος.


Υ.Γ.
Υπενθυμίζω το ανέκδοτο:

Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δυο αρετές! Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς και υπομονετικούς.

Για τους Έλληνες είπε, θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα είναι Πασόκοι. Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου, τον πλησίασε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
-Κύριε, έδωσες σε όλα τα Έθνη από δύο αρετές, αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
-Έχεις δίκιο Γαβρίλε είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεκτος και αυτή η απροσεξία μου θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω, αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα! Θα παραμείνουν τρεις οι αρετές, αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δυο.

Κι έτσι, έγινε! Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και είναι Πασόκος, δεν είναι έξυπνος. Αν είναι έξυπνος και Πασόκος δεν είναι τίμιος. Αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν είναι Πασόκος!!

3 σχόλια:

Σορολόπ είπε...

χαχαχαχα... πρώτη φορά γέλασα με πολιτικό ανέκδοτο! ίσως γιατί είναι περισσότερο κοινωνικού χαρακτήρα..

diVa είπε...

Ώστε έχετε blog?
Βρε τι ανακαλύπτει κανείς ψάχνοντας..
Το ανέκδοτο καλό. Το ηθικό δίδαγμα που αποκαλύπτει την πραγματικότητα..ακόμα καλύτερο.
[Σορολόπ. Κράτα σημειώσεις. SOS θέμα:-]

kakaskimos είπε...

Πρωτάρης στο bloging. Μόλις η δεύτερη ανάρτηση. Και τώρα ετοιμάζω τις φωτογραφίες για τα αντικείμενα. Βλέπεις η πάσα σου προς τη Σορολοπ, βρήκε εμένα απο σπόντα