Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008

Και να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους

Ελλάδα 2008. Ο ανακριτής κοιτάζει ένα ροζ dvd. Τον ακολουθούν οι δημοσιογράφοι. Και οι δημοσιογράφοι ακολουθούνται απο τους πολίτες, οι οποίοι αγοράζουν πορνοεφημερίδες. Που ούτε σε αυτό δεν μπορούν να είναι "σωστές". Δεν μπορούν να είναι hardcode. Αντέχουν μόνο softcore. Σαν τα πέη και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών τους. Μαλακές. Το μόνο που μπορεί να τους σηκωθεί είναι η διάθεση. Κι αυτή την Κυριακή. Τις καθημερινές το πολύ πολύ να δουν καμμιά εκπομπή με τα χάλια των άλλων.

Οι πολίτες δεν περιμένουν να τους ακολουθήσει κανείς. Αυτοί μόνο ακολουθούν.

Ακολουθούν τα κοράκια που τους λένε ότι ο θεός μας έδωσε το κεφάλι, τα χέρια, το στήθος (στους άντρες), τα πόδια και μετά πήγε ο διάβολος και πρόσθεσε βυζιά και μουνί στις γυναίκες και πούτσο στους άντρες. Και ότι αν τα χρησιμοποιούμε πάμε με το διάβολο. (Κι ο καλός θεούλης αγαπάει πολύ τα κοράκια, γι'αυτό και επιμένει να φωνάζει στον αρχηγό τους να πάει κοντά του. Παραδόξως το αρχικοράκι αρνείται να πάει σε αυτόν που αγαπάει, και θέλει να μείνει κοντά μας και να μας λέει ανέκδοτα. Τι καλός άνθρωπος)

Αλλά ευτυχώς υπάρχει η μόδα, υπάρχουν τα περιοδικά, υπάρχουν τα μοντέλα, οι ηθοποιοί, άνθρωποι όμορφοι. Ωστε να μπορούμε να τους βλέπουμε και να φαντασιωνόμαστε. Η φαντασία επιτρέπεται (φτάνει να μη την αναφέρεις στα κοράκια). Μπορείς μια χαρά να έχεις ονειρώξεις. Αλλά είπαμε. Μόνο με όμορφους. Οι υπόλοιποι επιτρέπεται μόνο να κοιτάνε. Οχι να τους κοιτάμε. Και φυσικά όχι να τους ποθούμε. Κι αν υπάρξουν το αντικείμενο του πόθου κάποιων, αρχίζουμε και ανησυχούμε. Κι όταν υπάρξουν αποδείξεις ότι χάρηκαν τον απαγορευμένο καρπό, τότε απαξιώνουμε το σεξ. Αφού όλοι χωράνε στο σεξ. Κι έτσι βρίσκουμε και χρησιμότητα στους άσχημους. Σε σχέση με αυτούς είμαστε εμείς όμορφοι. Υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια? Να ψάχνεις άσχημους για να συγκριθείς?

Κι αναρωτιώμαστε γιατι κλέβουν οι πολιτικοί. Μα και ο ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου με την ίδια λογική έκλεψε: "και οι άλλοι κλέβουν, και περισσότερο". Βέβαια δεν επιτρεπόταν να "δώσει" τον κουφό. Για να μην καεί. Ωστε αν συνεχίσει η Νέα Δημαγωγία να είναι κυβέρνηση, να μπορέσει να πάρει κυβερνητικό πόστο. Γιατί τι λάδια να πάρεις με το αξίωμα του βουλευτή? Ψίχουλα σε σχέση με αυτά που παίρνεις αν είσαι βουλευτής και υπουργός.

Οσο κοιτάμε την ασχήμια των άλλων, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Εμείς είμαστε ομορφότεροι. Τις περισσότερες φορές επειδή δεν μπορούμε να είμαστε το ίδιο άσχημοι.

Κακόμοιρε Μπορίς. Η Ελλάδα σε ξεπέρασε.

7 σχόλια:

Σορολόπ είπε...

Δυστυχώς χρειαζόμαστε τους "τυφλούς" γιατί κάπου πρέπει να βασιλέψουν και οι "μονόφθαλμοι"

kakaskimos είπε...

Κοιτώντας τα χειρότερα, "μετριώμαστε" με αυτά, και δεν βελτιονώμαστε.

Σορολόπ είπε...

Ξέρεις δεν ενδιαφέρει όλους να βελτιωθούν.. θέλει χρόνο και είναι και δύσκολο.. δύο στοιχεία που είναι αντίθετα με την εποχή που ζούμε... γιατί να βελτιωθώ, όταν μπορώ να ψάξω να βρω τίποτα κακομοίρηδες σε σχέση με τους οποίους είμαι άρχοντας?!

...εν τω μεταξύ, διαβάζοντας το λινκ για τους όμορφους και τους άσχημους, εξεπλάγην για το πώς η ιστορία του Ζαχόπουλου μπορεί να οδήγησε κάποιον σε τέτοιες σκέψεις!!!.. για την ακρίβεια μου φάνηκε ΚΟΥΛΟ! :)))

..αλλά τι να πεις!? άβυσσος η ψυχή του blogger...

kakaskimos είπε...

Οπως (αντι)γράφει και η φίλη σου η αντανάκλαση (απο τον Καλβίνο), δεν είναι η φωνή που κυβερνά την αφήγηση, αλλά το αυτί.

Σορολόπ είπε...

τς τς.. τόσο ωραίο ποστ και είμαι η μοναδική που σχολίασα!!.. δυστυχώς kakaskime είναι της μοίρας σου μου φαίνεται να είμαι ο ΙΑ σου... (Ιδανικός Αναγνώστης) χαχα

kakaskimos είπε...

Καλή ή κακή μοίρα?

Σορολόπ είπε...

.. ουδείς γνωρίζει :)