Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Με ήθη, έθιμα, παραδόσεις και καρναβάλια κλείνει ο χορός της φετινής Αποκριάς

Ο Κ.Κ.Ε. (Κωνσταντίνος Καραμανλής Ελλάδος), κατάφερε να έμεινε πιστός στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για τα «τρία δεν», ... έστω κι αν θίγουν ειδικότερα συμφέροντα και συγκεκριμένα προνόμια των λίγων, και να μας εξασφαλίσει συντάξεις για πάντα. Ποιος Χάρυ Πότερ. Μετά την πρωθυπουργία πάει όχι για καθηγητής αλλά για πρύτανης στη σχολή με τους μάγους.

Το σαίνι κατάλαβε ότι 5-10 άτομα είχαν καθίσει το ασφαλιστικό. Επαιρναν απο 1-2 δισ ευρώ σύνταξη ο καθένας τους και δεν έμενε για τους υπόλοιπους.

Ετσι ο Κ.Κ.Ε., ο μοναδικός μαρξιστής στις μέρες μας, έφερε δικαιοσύνη. Δεν μπορούν άλλα ταμεία να έχουν να πληρώνουν συντάξεις και άλλα ταμεία να έχουν χρέη. Θέλουμε ισότητα. Αποφάσισε ότι πρέπει τα ταμεία να μοιραστούν τα χρέη. Αρα να έχουν όλα τα ταμεία χρέη. Τζίνιους. Θέλεις δικτακτορικό απο το Ταφτς για να το σκεφτείς.

Και στις επόμενες εκλογές θα τον ξαναβγάλουν αυτοί που τον βρίζουν. Γιατί θα τους υποσχεθεί μια θέση στο Δημόσιο. Το κακό είναι ότι ούτε ο Κ.Κ.Ε. ούτε αυτοί που τον ψηφίζουν θα πηδήξουν απο κανένα μπαλκόνι.

Υ.Γ.1 Είμαι σε ελλειματικό ταμείο. Για να μην έρθει κανένα ζώο και μου πει ότι είμαι προνομιούχος. Κι επειδή αρρωσταίνω σπάνια, ούτε ασπιρίνες δεν το έχω επιβαρύνει.

Υ.Γ.2 Πως γίνεται οι γυναίκες να ζουν κατά μέσο όρο 5 χρόνια περισσότερο απο τους άντρες και να θέλουν να βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα απο τους άντρες?

14 σχόλια:

της βροχής και του χειμώνα.. είπε...

Την καλημέρα μου.
Αν υποτεθεί ότι ισομοιράζονται οι οικιακές υποχρεώσεις και οι υποχρεώσεις που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών τότε πράγματι, είναι άδικη η πριμοδότηση των εργαζόμενων γυναικών όπως επίσης στην περίπτωση γυναικών χωρίς τέτοιες επιβαρύνσεις. Το κατά πόσο αυτή είναι η κατάσταση στη χώρα μας, επαφίεται στην εκτίμηση του καθενός.
Α, καθαρά εγκυκλοπαιδικά, απ'ότι πληροφορήθηκα από μια εκπομπή υγείας (ΕΤ3 ήταν νομίζω), οι γυναίκες ζουν πράγματι περισσότερο αλλά με χειρότερη υγεία για σημαντικό χρονικό διάστημα της ζωής τους(μετά την κλιμακτήριο) ενώ οι άρρενες απολαμβάνουν πολύ καλύτερης υγείας και ευρωστίας στον κατά μέσο συντομότερο βίο τους. :(

σορολόπ είπε...

..με κάλυψε απόλυτα το παραπάνω σχόλιο και συγκεκριμένα η πρώτη παράγραφος.. αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω..

kakaskimos είπε...

της βροχής και του χειμών
Καλημέρα
Το αν οι άντρες βοηθούν ή όχι στην ανατροφή των παιδιών, εξαρτάται και απο τον τρόπο που μεγαλώνουν. Κι αν τα μεγαλώνουν μόνο οι γυναίκες, όπως ισχυρίζεσθε, εκείνες φταίνε για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Αρσενικά και θηλυκά.
Αν οι γυναίκες ζουν περισσότερο και με χειρότερη υγεία, άρα με περισσότερα έξοδα υγείας, τότε θα έπρεπε να εργάζονται ακόμα περισσότερο απο τους άντρες. Η εργασία πρέπει να είναι αναλογική της ανταμοιβής (εδώ η ανταμοιβή είναιη σύνταξη)? Αν ναι, τότε οι γυναίκες θα έπρεπε να βγαίνουν στη σύνταξη πολύ πιο μετά απο τους άντρες.

kakaskimos είπε...

σορολοπ
Απίστευτο!!! Συμφωνείς μαζί μου :p

σορολόπ είπε...

..χαχαχα.. καλά μην ξανοίγεσαι όμως :P

της βροχής και του χειμώνα.. είπε...

καλημέρα again!:) Μα δεν ισχυρίστηκα τιποτα! Μη μου βάζετε λόγια στο στομα...σας είπα επαφίεται στην εκτίμηση του καθενός, εγώ επιφυλάσσομαι.
Όσο για το δεύτερο...μήπως όποιον νοσεί να τον στέλνουμε για διπλοβάρδια για να βγάλει εκτός από τα έξοδα νοσηλείας και την απώλεια εργατικού δυναμικού? που είναι οι κοινωνικές σας ευαισθησίες?

kakaskimos είπε...

της βροχής και του χειμώνα
Μα δεν είπα ότι είπατε κάτι. Την άποψή μου κατέθεσα.

Ποια κοινωνική ευαισθησία? Τι είναι αυτό? Ακούσατε έναν πολιτικό να μιλάει για κοινωνική ευαισθησία? Μόνο για λύσεις μιλάνε.

Υ.Γ. Εχεις και μεγάλο παρατσούκλι

της βροχής και του χειμώνα.. είπε...

...τι να κάνω.. τα συντομότερα ήταν όλα πιασμένα...κλαψ.

kakaskimos είπε...

Εστω κι έτσι, γιατί επέλεξες αυτό το παρατσούκλι? Αν δεν το μάθει και κάποιος άλλος, τι νόημα έχει ο γίγαντας? (για να συνδεθώ με την προτελευταία ανάρτησή σου ...)

της βροχής και του χειμώνα.. είπε...

.χαχα..όμορφη πάσα. Ήταν μια επιλογή που αφενός δεν με δεσμεύει καθώς δεν είχα αποφασίσει τον χαρακτήρα του blog και αφετέρου μου αρέσει. :)

Ανώνυμος είπε...

...καθυστέρησα λίγο να σχολιάσω ένα ενδιαφέρονν κείμενο και τα κορίτσια με κάλυψαν σε πολλά!!!
μέχρι κάποιο σημείο φυσικά συμφωνώ απόλυτα αν και νομίζω είναι πολύ ήπια όλα αυτά για να περιγράψεις την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού μας όταν αποφασίζει να εμφανιστεί και να χαρούμε την πολυτέλεια μιας δήλωσής του!
και φτάνουμε στα Υ.Γ. και καλά το πρώτο ... προσωπική επιλογή (αλήθεια υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον στην Ελλάδα να επιλέξει το ταμείο ασφάλισής του? δε το ήξερα)
αλλά το δεύτερο Υ.Γ. πως το έγραψες?!?!
από τα λίγα που έχω προφτάσει να διαβάσω στα post σου, δε θα το περίμενα ποτέ από σένα!
οι γυναίκες ζουν περισσότερο κ.λ.π. κ.λ.π.?
η δική μου αλλά και πολλών εργαζόμενων και όχι μόνο γυναικών , άποψη , νομίζω ότι είναι ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να συνταξιοδοτούνται με τα μισά εργάσιμα χρόνια από τους άντρες, για να μη πω το 1/3 των χρόνων των αντρών αν τυχαίνει να είναι και μητέρες... ξέρεις τι είναι για μια εργαζόμενη μητέρα η παραμονή στην δουλειά? Ξ Ε Κ Ο Υ Ρ Α Σ Η
η πραγματική εργασία ξεκινά με την επιστροφή τους στο σπίτι ...διπλή και τριπλή βάρδια λοιπόν, άρα και συντομότερη συνταξιοδότηση!
...και μην επιμείνεις στον ρόλο των αντρών στα του σπιτιού και των παιδιών και στην δομή της οικογένειας γιατί μιλάμε για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια....

kakaskimos είπε...

ζωή
Δεν κατάλαβα γιατί το να είμαι σε ελλειματικό ταμείο είναι προσωπική επιλογή. Εγραψα κάτι τέτοιο?

Για το δευτερο υστερόγραφο.
Ξαναλέω: την κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά την διαμορφώνουν ΚΑΙ οι γυναίκες.

Και για το αν πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα απο τους άντρες (ξανα)κοίτα την (2η) απάντηση στην βροχερή:
Ποια κοινωνική ευαισθησία? Τι είναι αυτό? Ακούσατε έναν πολιτικό να μιλάει για κοινωνική ευαισθησία? Μόνο για λύσεις μιλάνε.
Ηθελα να δείξω το παράδοξο που δημιουργείται όταν τα κριτήρια δεν είναι πλήρη.

σορολόπ είπε...

Ξαναλέω: την κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά την διαμορφώνουν ΚΑΙ οι γυναίκες.

..πράγματι, τι κρίμα που το 90% των Ελλήνων ανδρών - από τους οποίους καλούνται να επιλέξουν σύντροφο - είναι μαθημένοι αλλιώς.. από τις μανάδες τους-γυναίκες ναι, αλλά το κακό έχει γίνει ήδη, οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά...

..άρα τι μένει?! ή να μην κάνουν οικογένεια ή να συμβιβαστούν με το υπάρχον αντρικό δείγμα...

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Μπορούν να αναθρέψουν τους κανακάρηδές τους διαφορετικά. Αλλά δεν το κάνουν.