Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Σεξ και σχέση. Διαφορά αντιμετώπισής τους από άντρες και γυναίκες

Μπορούν σεξ και σχέση να είναι δύο διαφορετικά πράγματα? Δεν λέω ότι πάντα είναι διαφορετικά. Η ότι το ένα αποκλείει το άλλο. Η ερώτηση είναι αν άντρες και γυναίκες τα αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Αρα προϋποθέτουμε ότι μπορούμε να έχουμε σεξ χωρίς σχέση.
Οποιος/α απαντήσει ότι δεν μπορούν να πάνε χωριστά δεν έχει νόημα να συνεχίσει το διάβασμα της ανάρτησης.

Βλέπω ότι συνεχίζεις. Καλά να πάθεις.
Ωρα να ανάψουν τα αίματα.
Οι γυναίκες έχουν στην ιεραρχία το σεξ ψηλότερα απο τη σχέση, ενώ οι άντρες έχουμε τη σχέση ψηλότερα απο το σεξ.

Γκντουπ. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Εστω κι αν τα πλήκτρα δεν είναι πιάνου, αλλά πληκτρολογίου.
Η απόδειξη είναι προφανής. Τόσο προφανής που δεν θέλουμε να την δούμε.

Θέση αντρών: μπορεί να κάνω σεξ με μια γυναίκα χωρίς απαραίτητα να κάνω σεξ μαζί της. Αν μου αρέσει αρκετά για να κάνω σχέση, κι εκείνη δεν θέλει σχέση, τότε μπορώ άνετα να αρκεστώ και στο σεξ.
Θέση γυναικών: μπορεί να κάνω σχέση με έναν άντρα, αλλά αν δεν θέλει σχέση, εξαρτάται απο τον άντρα αν θα κάνω μόνο σεξ μαζί του ή θα αποχωρήσω. Και δεν μιλάω για επιλογή σεξουαλικού συντρόφου που γίνεται λόγω (προσωρινής ή μόνιμης) αδυναμίας εύρεσης κατάλληλου συντρόφου (είτε για σχέση είτε για σεξ).

Αυτή η θέση (? επιλογή) των γυναικών οδηγεί σε μια διαπίστωση και κάτι που μοιάζει με παράδοξο:

Η διαπίστωση είναι ότι οι γυναίκες τοποθετούν το σεξ ψηλότερα απο τη σχέση, αφού υπάρχουν άντρες που πληρούν τα κριτήρια της σχέσης αλλά όχι του σεξ. Αρα το σεξ είναι ψηλότερα στην ιεραρχία των γυναικών. Ενώ φυσικά στους άντρες η σχέση είναι πάνω απο το σεξ.

Το (παρ'ολίγον) παράδοξο είναι το εξής. Η παραπάνω επιλογή δείχνει ότι οι γυναίκες πληρώνουν τη σχέση με το σεξ. Δηλαδή θυσιάζουν το σεξ για τη σχέση. Και μετά διαμαρτύρονται ότι δεν ικανοποιούνται σεξουαλικά απο τους άντρες !!! Στο φτωχό μου μυαλό θα έμοιαζε παράδοξο, αν δεν ήξερα ότι οι άνθρωποι αρεσκόμαστε στο να γκρινιάζουμε για τα αποτελέσματα των επιλογών μας. Ενα άθλημα στο οποίο οι γυναίκες είναι πρωταθλήτριες.

Υ.Γ. Τα παράπονά σας στην σορολόπ

19 σχόλια:

σορολόπ είπε...

Καλά είσαι απίστευτος! Πώς τα μαγείρεψες έτσι ώστε να στηρίξεις τις - ας μην σχολιάσω - απόψεις σου :))))

Τύφλα να'χει ο Ιονέσκο και το θέατρο του παραλόγου... αν ακούσεις τη ραδιοφωνική διαφήμιση του θεατρικού "Ιονέσκο-live" (στον Εν Λευκώ} θα καταλάβεις τι θέλω να πω!

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Παρότι μέτριας νοημοσύνης, κατάλαβα ότι διαφωνείς με τις απόψεις μου. Με όλες?
Ελπίζω να μην διαφωνείς με τις πρώτες ύλες. Μπορεί να μην σου αρέσει ο τρόπος μαγειρέματος, αλλά διαφωνείς ως προς την ορθότητα των πρώτων υλών?

Η διαφωνείς με την κατάσταση? Δηλαδή ότι οι γυναίκες διαμαρτύρεστε για την ποιότητα του σεξ?

Δεν έχω ακούσει την ραδιοφωνική διαφήμιση. Θα την ψάξω στο youtube. Ελπίζω ότι δεν θα μου έχουν κλέψει την ιδέα της απόδειξης. Είναι πολύ παλιά, τώρα την δημοσιοποιώ στο ευρύ κοινό. Μέχρι τώρα έχω πείσει φίλους και φίλες!!!

Θες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη ως προς το που διαφωνείς?

diva είπε...

Απόλυτη λογικοποίηση
Πρόκειται για μηχανισμό άμηνας όπως αναφέρει η παιδαγωγική ψυχολογία:-ρ

diva είπε...

Απόλυτη λογικοποίηση
Πρόκειται για μηχανισμό άμυνας όπως αναφέρει η παιδαγωγική ψυχολογία:-ρ

σορολόπ είπε...

Παντού διαφωνώ.. στη συνταγή, στα υλικά... αλλά θα επανέρθω δημήτρια αργότερα (με την ευρύτερη έννοια) διότι είμαι πτώμα.. :)

kakaskimos είπε...

diva
Οσα δεν φτάνει η diva τα κάνει λογικοποίηση. Και της φέρνει φανερή αμυχανία :p

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Οψόμεθα εις Φιλίππους

NinaC είπε...

Ό,τι θέτε λέτε νέε μου...

σορολόπ είπε...

Οι γυναίκες έχουν στην ιεραρχία το σεξ ψηλότερα απο τη σχέση, ενώ οι άντρες έχουμε τη σχέση ψηλότερα απο το σεξ.

Ναι, μάλλον είναι πολύ ψηλά και δεν φτάνουν…

Θέση αντρών: μπορεί να κάνω σεξ με μια γυναίκα χωρίς απαραίτητα να κάνω σχέση μαζί της. Αν μου αρέσει αρκετά για να κάνω σχέση, κι εκείνη δεν θέλει σχέση, τότε μπορώ άνετα να αρκεστώ και στο σεξ.

Μην σου πω ότι την έκανα λαχείο κιόλας... ουφ φτηνά τη γλύτωσα!

Θέση γυναικών: μπορεί να κάνω σχέση με έναν άντρα, αλλά αν δεν θέλει σχέση, εξαρτάται απο τον άντρα αν θα κάνω μόνο σεξ μαζί του ή θα αποχωρήσω.

Τι πάει να πει εξαρτάται από τον άντρα; Αν πάω στο μανάβη να αγοράσω μαρούλια και δεν έχει, αλλά έχει λάχανα, εξαρτάται από το μανάβη εάν θα αγοράσω λάχανα?!

Η διαπίστωση είναι ότι οι γυναίκες τοποθετούν το σεξ ψηλότερα απο τη σχέση, αφού υπάρχουν άντρες που πληρούν τα κριτήρια της σχέσης αλλά όχι του σεξ. Αρα το σεξ είναι ψηλότερα στην ιεραρχία των γυναικών. Ενώ φυσικά στους άντρες η σχέση είναι πάνω απο το σεξ.

Ισχύει και το ανάποδο... δηλ. υπάρχουν άντρες που πληρούν τα κριτήρια του σεξ αλλά όχι της σχέσης, δηλ. κρίνονται ακατάλληλοι για σχέση… σε αυτή την περίπτωση νομίζω άπαντες συμπεριφέρονται σχεδόν το ίδιο… δηλ. δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν μόνο σεξ, εάν θέλουν

Η θεμελιώδη διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες εμφανίζεται όταν ένας άντρας πληρεί όλα τα κριτήρια –σχέσης και σεξ– αλλά δεν θέλει σχέση.. οι περισσότερες γυναίκες θα έλεγαν όχι, μόνο στο σεξ, εφόσον έχουν συναισθήματα για τον άντρα… και είναι πιο φυσιολογική και υγιής αυτή η ολιστική προσέγγιση για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γίνεται να κάνεις τον εαυτό σου κομμάτια και να τον διαθέσεις ανάλογα με τις ορέξεις του άλλου… δηλ. πάρε μισό κιλό μπούτι – που θες – αλλά κάνω τα συναισθήματά μου γαργάρα – αφού δεν τα θες - και κρατώ την καρδιά μου για άλλον πελάτη… δεν πάει έτσι…

Ωστόσο, επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο ένας άντρας θα δεχόταν να κάνει μόνο σεξ με μια γυναίκα που του αρέσει πραγματικά και θέλει να κάνει σχέση μαζί της... δηλ. δεν το έχω συναντήσει και πολύ συχνά το φαινόμενο…

Οπότε με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχει και παράδοξο. Πράγματι, οι γυναίκες πολλές φορές θυσιάζουν το σεξ για τη σχέση γιατί απλά τη δεδομένη στιγμή αξιολογούν ότι η σχέση είναι σημαντικότερη.

kakaskimos είπε...

NinaC
Φυσικά λέω ότι θέλω. Δικό μου blog είναι, ότι θέλω γράφω. Αλλά φιλοξενώ και απόψεις τρίτων. Αν θέλουν να την καταθέσουν. Εσεις θέλετε να μας πείτε τη δική σας?

kakaskimos είπε...

σορολόπ
οι περισσότερες γυναίκες θα έλεγαν όχι, μόνο στο σεξ, εφόσον έχουν συναισθήματα για τον άντρα…
Εχουν συναισθήματα για έναν άντρα με τον οποίο δεν είναι μαζί!!!

Ισχύει και το ανάποδο... δηλ. υπάρχουν άντρες που πληρούν τα κριτήρια του σεξ αλλά όχι της σχέσης, δηλ. κρίνονται ακατάλληλοι για σχέση…
Αν υπήρχαν τέτοιοι άντρες σε αφθονία, δεν θα γράφατε για το ανοιξιάτικο τρίλλημα ...

Και δεν είπα ότι ένας άντρας θα προτείνει σχέση και σε περίπτωση αντιπρότασης σεξ θα πει "οκ. συμβιβάζομαι". Οχι ότι δεν υπάρχουν. Αλλά μάλλον απο την αρχή δεν ενδιαφερόταν για σχέση.
Το λέω ως δυνατότητα. Για να το κάνω λιανά: Γνωρίζεις έναν άντρα σε μια παρέα. Σε ρωτάει μια φίλη σου: "Θα έκανες σεξ μαζί του? Θα έκανες σχέση μαζί του?". Λέω ότι οι δυνατές απαντήσεις σε αυτές τις δύο ερωτήσεις είναι:
σεξ - σχέση
ναι - ναι
οχι - ναι
οχι - οχι
αλλά ΠΟΤΕ
ναι - όχι.
Πάντα με την σημείωση ότι η γυναίκα δεν έχει καμμιά διετία να κάνει σεξ (ή ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα την "λυγίσει").
Οσο για το αν κάποιες γυναίκες έχουν πει ναι στο σεξ, ενώ έχει υπάρξει άρνηση σε πρόταση σχέσης, επιτρέψτε μου να γνωρίζω περιπτώσεις που έχουν δεχθεί. Ακόμα και περιπτώσεις που έχουν κάνει οι ίδιες την πρόταση ...

patsiouri είπε...

Πάει, κατέρριψες τα ιερά και τα όσια λοιπόν...καλώς σε βρήκα!

kakaskimos είπε...

patsiouri
Καλώς βρεθήκαμε.
Οπως θα δεις τέτοιος τύπος είμαι. Δεν έχω ούτε ιερό ούτε αίσιο :p

Alkmini είπε...

μια γρηγορη 1η καλημερα
με την υποσχεση να σε "διαβασω" με την ησυχια μου.
μου αρεσει το χιουμορ σου.
να εισαι καλα.

kakaskimos είπε...

Καλημέρα aliki

Ιωάννα είπε...

Η άποψη σου σαν άντρας!! Εγώ πάντως ΔΙΑΦΩΝΏ.

kakaskimos είπε...

ιωάννα

σαν άντρας? Δηλαδή δεν είμαι άντρας?

Ολοι οι άντρες έχουμε την ίδια άποψη?

Μπορείς να λες ότι διαφωνείς, αλλά καλό θα ήταν να μας πεις που διαφωνείς. Εχω διατυπώσει ένα συλλογισμό που βασίζεται σε παρατήρηση. Εχω παρατηρήσει λάθος, ή η παρατήρηση είναι σωστή, αλλά ο συλλογισμός λάθος?
Πάντως όπου και να διαφωνείς, μπορείς να το δείξεις (στον εαυτό σου) μόνο με τις πράξεις σου ...

Ανώνυμος είπε...

να΄σαι καλά σορολόπ , με γλύτωσες από πολύ γράψιμο...
μόνο για το τέλος θα ρωτήσω πως είσαι τόσο σίγουρος και λες ΠΟΤΕ (τονίζοντάς το μάλιστα) ναι-οχι ?
ξέρεις πόσοι γοητευτικοί μεν (άρα ελκυστικοί για σεξ)- ανώριμοι δε και πολλά άλλα που κωλύομαι να αναφέρω (άρα ακατάλληλοι για σχέση) άντρες κυκλοφορούν ?

kakaskimos είπε...

ζωή θα με τρελλάνετε. Θέλετε να πείτε ότι προσέχετε και την εμφάνιση στον άντρα???!!!
Και ότι το αν θα σας έλξει ερωτικά εξαρτάται (μόνο) απο την εμφάνιση?
Υπάρχει και μια ειλικρινής σχολιάστριά μου :)