Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Γεμίσανε όμορφους

Ζητούναι εμφανίσιμοι νέοι και νέες για πωλητές έγραφε το χαρτί που είχαν κολήσει στη τζαμαρία ζαχαροπλαστείου (παράρτημα Θεσσαλονικιώτικης αλυσίδας) στο κέντρο της Αθήνας.

Η αγγελία κατέβηκε πριν απο λίγο καιρό. Μάλλον βρέθηκαν όσοι εμφανίσιμοι χρειαζόντουσαν. Αν έχουν έλλειψη να κάνουμε ένα ριάλιτι, και όσοι κερδίζουν να προσλαμβάνονται απο τα θεσσαλονικώτικα ζαχαροπλαστεία που έχουν ανοίξει στην Αθήνα.

Απορία: Αν μπει μη εμφανίσιμος πελάτης θα τον εξυπηρετήσουν?

62 σχόλια:

Kapetanios είπε...

Δηλαδή εάν ζητούσαν ψηλούς θα ταν καλύτερα??
Τι να κάνουμε κύριε άσχημε μας, εμείς εδώ στο Ματσεντόνια έχουμε πάρει από τον Μεγαλέξανδρο ( που ως γνωστόν ήτανε ξανθό και νόστιμο παλικάρι)
Και τους άσχημους τους πετάμε στον Αξιό για να μην μας χαλάσουν το ίματζ να πούμε.
Από εκεί και πέρα ο καθείς με την σειρά του και ο άσχημος με τον παρά του θα εξυπηρετηθεί στο μαγαζίν.
Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός ( και φυσικά δεν εννοώ τον Καρατζαφέρη) μπρος στο χρήμα τι ‘ν’ τα κάλλη.
Στο κάτω κάτω της γραφής η ομορφιά του ανθρώπου φαίνεται από……. τον εσωτερικό του κόσμο
Τα λεφτά αισθήματα είναι αυτά που αναδεικνύουν την προσωπικότητα του καθενός μας
Αμ πως

Kapetanios είπε...

Δηλαδή εάν ζητούσαν ψηλούς θα ταν καλύτερα??
Τι να κάνουμε κύριε άσχημε μας, εμείς εδώ στο Ματσεντόνια έχουμε πάρει από τον Μεγαλέξανδρο ( που ως γνωστόν ήτανε ξανθό και νόστιμο παλικάρι)
Και τους άσχημους τους πετάμε στον Αξιό για να μην μας χαλάσουν το ίματζ να πούμε.
Από εκεί και πέρα ο καθείς με την σειρά του και ο άσχημος με τον παρά του θα εξυπηρετηθεί στο μαγαζίν.
Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός ( και φυσικά δεν εννοώ τον Καρατζαφέρη) μπρος στο χρήμα τι ‘ν’ τα κάλλη.
Στο κάτω κάτω της γραφής η ομορφιά του ανθρώπου φαίνεται από……. τον εσωτερικό του κόσμο
Τα λεφτά αισθήματα είναι αυτά που αναδεικνύουν την προσωπικότητα του καθενός μας
Αμ πως

kakaskimos είπε...

Γιατί ένας άνθρωπος που θα τον πετάγατε στον Αξιό (άντε, να σας έβρισκα στις καλές σας και απλά να μην μου δίνατε τη δυνατότητα να εργαστώ) να γίνει πελάτης τους? (ή να πω "σας")

Καλησπέρα

Υ.Γ. Προτιμώ τη μοναξιά απο τη συντροφιά για τα λεφτά αισθήματα. Πάλι μόνος θα είμαι

patsiouri είπε...

Περισσότερο από το όμορφος μου τη σπάει που σε κάτι δουλειές του κώλου ζητούν να είσαι "ενθουσιώδης"!!!

Μετάφραση: "Ώ, τί όμορφα κύριε διευθυντά που αντί για τετράωρο που με έχετε προσλάβει κάθομαι κανονικό οχτάωρο και είμαι τόσο ευτυχισμένη που το βράδυ θα σκάσω από τα 380 που μου δίνετε τα 80 στον οδοντίατρο αφού μ'έχετε και ανασφάλιστη!!!!!"

kakaskimos είπε...

Αρα πρέπει να είσαι εμφανίσιμη, ενθουσιώδης και να έχεις γερά δόντια ώστε να αντέχεις με 380e το μήνα. Και φυσικά λιτοδίαιτη.
Αυτά μπορείς να τα πάθεις χωρίς δουλειά. Φτάνει να ερωτευθείς :p

Kapetanios είπε...

Είναι ανάγκη να κάνεις μια δουλειά που στα τυπικά προσόντα του υποψήφιου εργαζόμενου περιλαμβάνεται και η ελκυστική εμφάνιση?
Και αυτό που διάολο κολλάει με την εξυπηρέτηση σου σαν πελάτης δηλαδή?
Μπαίνοντας σε κάποιο μαγαζί σαν πελάτης προτάσσεις μόνο ένα προσόν σου, το χρήμα.
Και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο θα σε εξυπηρετήσουν. Εάν εκείνη την ώρα επιχειρήσει κάποιος να προτάξει την ομορφιά του μάλλον θα φάει πόρτα το ίδιο γρήγορα όσο και ένας μη εμφανίσιμος που πάει να βρει δουλειά σαν πωλητής.
Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο.
Από εκεί και πέρα εάν θέλεις να τονίσεις και να καταγγείλεις με το παράδειγμα σου ένα ιδιότυπο ρατσισμό απέναντι στους άσχημους το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τους κοντούς, με τους χοντρούς,με τους μαύρους,με τους γύφτους, και ούτω καθεξής
Α και κάτι ακόμη
Δουλειά του κώλου δεν υπάρχει
Υπάρχει απλώς δουλειά.
Η αμοιβή του καθενός μας συμβαδίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων με τις ικανότητες και την προσφορά του!
Εάν έχεις κάποια αντίρρηση το συζητάμε

Καληνύχτα :)

kakaskimos είπε...

Μα γιατί πρέπει στα τυπικά προσόντα ενός πωλητή να είναι η καλή εμφάνιση?
Το θεωρώ ρατσισμό. Και σε εταιρείες που φέρονται ρατσιστικά, πελάτης δεν γίνομαι. Οσο μπορώ φυσικά. Αν το κάνει π.χ. η ΕΥΔΑΠ, αναγκαστικά θα πίνω νερό. Αλλά αν το κάνει ένα ζαχαροπλαστείο, τότε σίγουρα μπορώ να μην μπω μέσα.

Οταν λέω άσχημο, δεν εννοώ απαραίτητα στο άσχημος που λες εσύ. Μπορεί να εννοώ κάποιες ή και όλες τις κατηγορίες που ανέφερες.
Αν μου έρθει ένας για δουλειά δεν θα κοιτάξω το πως είναι. Μόνο αν μπορεί να κάνει τη δουλειά και αν μπορούμε να συνεργαστούμε. Ασε γιατί την επόμενη βδομάδα θα ανακρίνω κάποιους άτυχους πιτσιρικάδες ...

Δουλειά του κώλου υπάρχει. Διάβασε τι έγραψε το πατσιουρί παραπάνω.

Οπως λες κι εσύ: στις περισσότερες των περιπτώσεων η αμοιβή είναι ανάλογη της προσφοράς. Πριν από 20 χρόνια πίστευα ότι το ποσοστό που ξέφευγε ήταν στο επίπεδο του 1%. Οσο μεγαλώνω το αυξάνω. Οταν είδα ότι πλησίαζε το 50% σταμάτησα να μετράω.
Και δεν μετράω και τις περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να μετρήσουμε το τι προσφέρει αλλά το τι θα μπορούσε να προσφέρει.

diva είπε...

Θα αφήσω τον "πατέρα" καπετάνιο να ξεσπαθώσει επί του θέματος..
Εγώ θα καθίσω φρόνιμα φρόνιμα στην άκρη..

Kapetanios είπε...

Αυτό που έγραψες το παστιουρί διάβασα και έγραψα την άποψη μου για την δουλειά.
Και ασφαλώς επιμένω σε αυτή μου την άποψη η οποία λέει ότι δουλειά του κώλου δεν υπάρχει, παρά μόνο το χέσιμο και το κλάσιμο. Αυτές ναι είναι δουλειές του κώλου. Όλες οι άλλες είναι απλώς δουλειές.
Τις οποίες μάλιστα διαλέγεις( δεν σε βάζει κανένας με το ζόρι) και από τις οποίες τρως ένα ( μικρό ή μεγάλο) κομμάτι ψωμί, το οποίο φυσικά θα πρέπει να σέβεσαι σε κάθε περίπτωση.
Εγώ πχ εάν αντιληφθώ από τον οποιοδήποτε που έχω στην δουλειά ( σε όποια θέση κι αν είναι) ότι δεν σέβεται την δουλειά του και την αντιλαμβάνεται σαν αγγαρεία ή του κώλου θα τον σουτάρω ( με μίτο , όπως χτυπούσαμε την μπάλα πιτσιρικάδες , ξέρεις) χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Μετά από 6500 ένσημα συνεχίζω και πιστεύω ( και όσο πάω ακόμη περισσότερο) ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ο καθένας αμείβεται βάση της ικανότητας του και της προσφοράς του ( μέσα στα οικονομικά πλαίσια της χώρας που βρίσκεται βεβαίως)
Εάν έχεις κάποιο αντίθετο παράδειγμα να το συζητήσουμε

Καλημέρα

kakaskimos είπε...

diva
Εγινες κι εσύ του καναπέ?

kapetanios
Οπως είδες το πατσιουρί (και συμφώνησα μαζί του) χαρακτήρισε δουλειά του κώλου την δουλειά στην οποία το αφεντικό/ο προϊστάμενος συμπεριφέρεται απαράδεκτα. Με διάφορους τρόπους. Και φυσικά ο υπάλληλος θα μείνει όσο αντέχει και μέχρι να βρει κάτι καλύτερο. Το ότι θα φύγει δεν σημαίνει ότι η δουλειά δεν είναι του κώλου.
Υπήρχε δουλειά που έπαιρνα ένα σκασμό λεφτά. Και το αφεντικό με ανάγκασε να του την πω σε meeting, με αποτέλεσμα να με απολύσει. Εγώ το ζήτησα. Και να μην με έδιωχνε θα έφευγα. Κι όταν έφυγα, έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι του είχα πει!!! Γιατί βλέπεις έκανα σωστά τη δουλειά μου. Αλλά δεν έγλυφα, και δεν κακολογούσα τους συναδέλφους. Δεν χρειαζόμουννα ανήκω σε κλίκα.

Θες ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που παίρνουν ένα κάρο λεφτά και δεν τα αξίζουν? Δεν χρειάζεται να σου πω αυτά που έχω δει εγώ. Δες τις εφημερίδες. Π.χ. οι κουμπάροι με τα ομόλογα. Η οι άλλοι με την επιτροπή για το γάλα.

Υ.Φ. Ελπίζω να κάλυψα και τη diva. Η οποία σίγουρα θα μπορεί να σου πει "συναδέλφους" της, που δεν μπορούν να διδάξουν ούτε πρόσθεση.

patsiouri είπε...

Παρεμβαίνω κι'εγώ λοιπόν! Φυσικά και δεν υπάρχει δουλειά του κώλου...αυτό που θεωρώ εγώ απαράδεκτο είναι σε δουλειές όπως πχ. υπάλληλος σε σούπερ-μάρκετ, γυναίκα συνήθως, αμείβεται με 650 ευρώ περίπου απ'ότι γνωρίζω.Σίγουρα γνωρίζω πως γυναίκα με 10 χρόνια προυπηρεσία εκεί μέσα και 2 παιδιά έχει φτάσει στα 800.
Αυτό θεωρώ δουλειά του κώλου. Και όχι γι'αυτό που κάνει, μιά χαρά είναι. Όμως δε με ενδιαφέρει αν έχει σπουδάσει ο άλλος, πόσα πτυχία έχει και αν προσφέρει κάτι σημαντικό ή όχι. Με ενδιαφέρει το γεγονός ότι δουλεύει σπαστό ωράριο, δηλ. πρωί-απόγευμα, δουλεύει Σάββατα, το σούπερ-μάρκετ μπορει να είναι στου διαόλου τα κέρατα από το σπίτι του και η δουλειά, ιδίως στα ράφια, επιφέρει σωματική κούραση και αρκετή μάλιστα.
Αρα τα 650 μου φαίνονται τρομακτικά λίγα χρήματα για τέτοια δουλειά.Και τα 800 αν έχεις οικογένεια. Γιατί πολύ απλά περνάς όλη σου τη μέρα εκεί μέσα.Δε μπορείς να κάνεις ούτε δεύτερη δουλειά. Άρα είναι κωλοδουλειά. Και δε σου επιτρέπει να ζήσεις αξιοπρεπώς.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί η γυναίκα αυτή αξίζει λιγότερο από μένα που επειδή έχω σπουδάσει βγάζω περισσότερα και με λιγότερο σωματικό κόπο...
Αυτά!

kakaskimos είπε...

patsiouri
Με βρήκες στην πόρτα, και η απάντηση που θέλω να δώσω εκτενής. Εχεις και δίκιο και άδικο. Το ίδιο και ο καπετάνιος. Τα λέμε αργότερα

Ανώνυμος είπε...

΄Εχοντας περάσει από 3 συνολικά εργασιακούς χώρους από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω στα 20 μου περίπου και φυσικά έχοντας υπόψιν πολλά παραδείγματα σχετικά με όσα προαναφέρθηκαν , θα αναφέρω μόνο μια από τις χειρότερές μου εμπειρίες από συνέντευξη για δουλειά για να ξαναγυρίσω στο αρχικό θέμα του post..
πριν ακόμα πιάσω την πρώτη μου δουλειά , την περίοδο του ψαξίματος βρέθηκα σε ένα τεχνικό γραφείο που ζητούσαν κοπέλα για την γραμματεία. Ειδικές γνώσεις δεν είχα π.χ. σχέδιο κλπ είχα όμως τα τυπικά προσόντα για τη θέση (ξένες γλώσσες, χειρισμό Η/Υ, πτυχίο δακτυλογράφου κ.λ.π. ότι ζητείται δηλαδή συνήθως για θέσεις γραμματέως)...
Παίρνω τηλέφωνο, κλείνω ραντεβού και πηγαίνω κρατώντας τον φάκελλο με το βιογραφικό και αντίγραφα των σχετικών πιστοποιητικών γνώσεων.
Ο φάκελλος παραμένει σε μια άκρη, εγώ εξακολουθώ να στέκομαι όρθια μπροστά από το γραφείο του επικεφαλούς μηχανικού της εταιρείας, ενός απροσδιορίστου ηλικίας 150 κιλου τουλάχιστον ατόμου, ο οποίος σηκώνεται με αργές κινήσεις (δεν μπορούσε να ήταν αλλιώς λόγω όγκου) και αρχίζει να περιφέρεται γύρω γύρω από μένα ρίχνοντας αδιάκριτες ματιές πάνω μου από όλες τις οπτικές γωνίες...
"- Ναι, η εμφάνισή σου ταιριάζει με το γραφείο μου... τη Δευτέρα το πρωί να είσαι εδώ στις 8, ξεκινάμε δουλειά.."
τι να πω, μετά από τόσα χρόνια ακόμα θυμάμαι την σκηνή σαν μία από τις πιο ταπεινωτικές της ζωής μου..."ταίριαζα" με το γραφείο του?
σαν τι δηλαδή ? ταπετσαρία διάλεγε ή κουρτίνες και χαλιά?
.....εννοείται ότι κλείνοντας την πόρτα πίσω μου, έκανα πολύ καιρό να περάσω ακόμα και από την οδό που βρισκόταν εκείνο το γραφείο...

kakaskimos είπε...

ζωή
Αν ο μηχανικός δεν ήταν 150 κιλά, αλλά ένας ωραίος, γυμνασμένος και μοντέρνος νέος, θα άλλαζε κάτι στην ιστορία σου?

kakaskimos είπε...

Αυτό που θα γράψω πιστεύω ότι θα καλύψει και τον kapetanios και το patsiouri.

Patsiouri θα έπρεπε να αμοίβεσαι το ίδιο με την κοπέλα που δουλεύει στο σούπερ μάρκετ, η οποία όταν εσύ διάβαζες αυτή έβγαινε βόλτες με τον γκόμενο? Δεν κουράστηκες για να καταφέρεις να κάνεις την δουλειά που σε κουράζει λιγότερο? Που δεν είναι σίγουρο ότι κουράζεσαι λίγότερο. Θα έπρεπε η κούραση να αμοίβεται περισσότερο? Τότε οι οικοδόμοι θα έπρεπε να είναι εκατομμυριούχοι. Η κούραση είναι το μόνο κριτήριο με το οποίο πρέπει να καθορίζεται η αμοιβή?

Σε μια κομμουνιστική (λέμε τώρα) κοινωνία ο καθένας θα αμοιβόταν σύμφωνα με τις ανάγκες του. Ομως δεν έχει υπάρξει τέτοια κοινωνία και ίσως να μην υπάρξει ποτέ.
Οπότε ας πάμε στο σήμερα. Οπου ο καθένας επιδιώκει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Αλλά με λάθος τρόπο. Δηλαδή θα μπορούσε να ίσχυε αυτό που λέει ο καπετάνιος. Δηλαδή ο καθένας αμοίβεται αυτό που προσφέρει. Και αυτό το καθορίζει η ελεύθερη αγορά.

Συγγνώμη kapetanios, αλλά μεγαλύτερος μύθος από την ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί στην ελεύθερη αγορά αυτός που έχει μαζέψει τον πλούτο συνήθως δεν έχει μαζέψει καθόλου γνώση. Ο Σόλωνας έλεγε ότι δεν πρέπει να μεγαλώνουν οι οικονομικές ανισότητες. Γιατί δεν συμφέρει κανέναν. Προφανώς όχι τους φτωχούς αλλά όχι και τους πλούσιους.

Σήμερα αυτό είναι κάτι παραπάνω απο προφανές, αλλά κανείς δεν θέλει να το δει. Αν οι μισθοί κρατηθούν χαμηλά, τότε δεν θα μπορέσουν οι μισθωτοί να ξοδέψουν. Αρα δεν θα κινηθεί η αγορά. Αρα ο εργοδότης τους δεν θα έχει τζίρο. Αρα θα έχει μειωμένα κέρδη, άρα θα αναγκαστεί να κάνει περικοπές προσωπικού και να μην δίνει αυξήσεις (** μερικοί θέλουν να μειώσουν και τους μισθούς. Οπως η κυβέρνηση που θέλει να αυξήσει τις εισφορές για το ασφαλιστικό, αλλά να κρατήσει το συνολικό μισθό ίδιο, άρα μείωση του καθαρού. Μόνο να μην το φωνάζουμε. Πρέπει να εμπιστευτούμε τη βέρι φάνι***).

Και φυσικά η ελεύθερη αγορά λέει ότι διευθυντής στα ταμεία, σε δημόσιους οργανισμούς μπαίνουν κουμπάροι και όχι ικανοί. Κι αν τύχει ικανός, τον κόβουμε γιατί χαλάει το κλίμα (έχω και τέτοιο παράδειγμα καπετάνιε). Η τον βάζουμε στο ψυφείο αν δεν μας κάνει τα ρουσφέτια μας.

Κι αν πεταχτεί κάποιος και πει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο δημόσιο αλλά στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι διαφορετικά, να με προετοιμάσει να μην ξεραθώ από τα γέλια. Θα πάθω καμμιά κράμπα στην κοιλιά. Λες και στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν συγγένειες, ή δεν θέλει ο ιδιοκτήτης να τα έχει καλά με τον υπουργό ή τον βουλευτή.

Δυστυχώς είμαστε μπουρδέλο. Ισως λίγο μεγαλύτερο απο τις άλλες "πολιτισμένες" χώρες. Ισως στις άλλες χώρες είναι πιο συνειδητοποιημένοι και δεν πιστεύουν στην αξιοκρατία.

Ουφ, σχεδόν ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

τι σχεδόν!!! κανονικότατη ανάρτηση! και όχι μία! πολλές !!!
σχεδόν κάθε σχόλιο και μία...

φυσικά και δε θα άλλαζε τίποτα στην ιστορία μου αν ήταν κάποιος όπως τον περιγράφεις...απλά έκανα ακριβή αποτύπωση του περιστατικού!!!

άλλωστε οι ωραίοι, γυμνασμένοι και μοντέρνοι (!) δεν περιλαμβάνονται στις προτιμήσεις μου ούτε τα αντίστοιχα προσόντα στα κρίτιριά μου...

Kapetanios είπε...

Θα με βρεις στο μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησης σου αντίθετο.
Η ελεύθερη αγορά δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα.
Αυτές οι "ανισότητες" που περιγράφεις είναι απλώς μέρος της.
Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει πολλούς χαζούς πλούσιους( και έχω γνωρίσει πολλούς είναι η αλήθεια).Το λέω γιατί έγραψες ότι αυτοί που μαζεύουν χρήμα δεν μαζεύουν γνώση(!!!)
Εδώ θα σου πω ένα "μυστικό" που το γνωρίζουν άπαντες.
Το χρήμα αλλάζει χέρια διαρκώς.
Έχει αποδειχθεί ότι αυτό συμβαίνει κάθε τρίτη γενιά.
Η πρώτη το δημιουργεί( γιατί έχει όλα τα προσόντα, με την γνώση να είναι το πρώτο) η δεύτερη το τρώει και η τρίτη το εξαφανίζει .
Ψάξ’ το λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο.
Στους δημόσιους οργανισμούς ισχύουν τελείως διαφορετικές συνθήκες απ ότι σε μια πετυχημένη επιχείρηση.
Συνεπώς οποιαδήποτε εξαγωγή συμπερασμάτων είναι ιδιαίτερα επισφαλής.
Ακόμη και στις μισθολογικές κλίμακες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά οπότε..
Η ανάλυση που επιχειρείς να κάνεις με βάση την θεωρεία του Σόλωνα είναι ολίγον λαϊκή και ξεπερασμένη!
Η αγοραστική δυνατότητα και ο καταναλωτισμός ( νοοτροπία εν πολλοίς δημιουργημένη) έχει πάψει εδώ και κάποιες( πάνω από 3) δεκαετίες να στηρίζεται στα έσοδα που προκύπτουν από την εργασία του κοσμάκη.
Στηρίζεται και αναπαράγεται από ένα τραπεζικό σύστημα που ελέγχει σήμερα πάνω από το 90% κάθε εμπορικής και αγοραστικής δραστηριότητας.
Μα θα μου πει κάποιος που βρίσκει τα λεφτά ο καταναλωτής του μισθού των 700 ευρώ να πληρώνει ?
Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που διατίθενται στην αγορά των πιστωτικών κεφαλαίων( αποπληρωμές καρτών, δανείων κλπ) ,αφορούν
1. εκποίηση περιουσιακών στοιχείων προηγούμενων γενεών
2. εκποίηση γης που τις τελευταίες δεκαετίες αποκτούσε μια σχετική υπεραξία( χαρακτηριστικό των υπό ανάπτυξη ή αναπτυσσόμενων οικονομιών)
3. υποθήκευση μελλοντικών εσόδων
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι δεδομένο και ανεκτό ( λόγω των μεγάλων κερδών που προκύπτουν από αυτήν την κατάσταση) ένα χάσιμο χρημάτων λόγω ανικανότητας(σε βάθος χρόνου όμως) αποπληρωμής οφειλών από κάποιους καταναλωτές.
Και αυτό φίλε μου λέγετε επισφάλεια.
Επισφάλεια που ένα μέρος της καλύπτεται από το μεγάλο επιτόκιο δανεισμού όλων μας.
Η "αξιοκρατία" έτσι όπως την θέτεις είναι κάτι που υπάρχει μόνο μέσα στην φαντασία μας.
Ουσιαστικά ο όρος είναι τελείως υποκειμενικός.
Μέσα σε αυτήν λοιπόν την υποκειμενικότητα θα επαναλάβω ότι εν πολλοίς τα έσοδα του καθενός μας στις περισσότερες των περιπτώσεων εξαρτώνται από την ικανότητα μας ( να αντιληφθούμε τι γίνεται γύρω μας) την δυνατότητα μας ( να ανταπεξέλθουμε στις εκάστοτε συνθήκες) και τις γνώσεις μας( θεωρητικές και πρακτικές όπως να γνωρίζουμε κάθε στιγμή τι και πως πρέπει να κάνουμε κλπ)
Μέρος αυτής της γνώσης αποκτιέται μέσα από την θεωρητική εκπαίδευση ( σχολές πανεπιστήμια κλπ) και μέρος της "εμπειρικά"
Το ποιο απ τα δύο υπερισχύει κάθε φορά εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε επαγγέλματος ( δεν θα μπορούσα πχ να γίνω επιτυχημένος καρδιοχειρούργος εμπειρικά και μόνο :)
Αυτά προς το παρόν γιατί κοντεύω να γράψω ποστ μέσα στο δικό σου :))
Όχι τίποτε άλλο αλλά θα με φάνε λάχανο όσοι περιμένουν να γράψω στο δικό μου μπλογκ :))
Καλό ΣΚ

σορολόπ είπε...

Η πραγματική αξία αυτού του προσόντος δηλ. της καλής εμφάνισης φαίνεται στο πόσο αμοίβεται... επειδή δεν νομίζω ο μισθός των εμφανίσιμων πωλητών να υπερβαίνει τα 600-700 ευρώ αντιλαμβάνεσαι ότι δεν αντιμετωπίζεται ως σοβαρό προσόν...

..ίσως αν δοκίμαζαν στο χώρο του μόντελινγκ..

patsiouri είπε...

Ε όχι ακριβώς, γιατί άμα το αντιστρέψουμε, όταν εγώ περνούσα φοιτητική ζωή χαρισάμενη με έξοδα άλλων, οι γονείς της κοπέλας αυτής μπορεί να μην είχαν να τη σπουδάσουν και να έπιασε δουλειά από τα 18 της. Όπως άλλωστε και οι δικοί μου δεν είχαν να με στείλουν έξω (όπου και θα περέμενα φαντάζομαι αν είχα πάει...).
Εγώ ξέρω πως δουλεύουμε και οι δύο στην καλύτερη οκτάωρο και εκείνη κουράζεται πιο πολύ σωματικά + δουλεύει δέκα χρόνια ενώ εγώ μόλις πέντε. Γιατί λοιπόν εγώ να αμείβομαι παραπάνω??

Όσο για το βασικό μισθό, και το δικό μου και το δικό της, τον θεωρώ μια αλητεία και μισή. Εννοείται πως κάθε φορά που αναφέρουν στις ειδήσεις ποιός είναι ο βασικός, είτε του ανειδίκευτου είτε του πτυχιούχου, δίπλα θα έπρεπε να αναβοσβήνει ένα ταμπελάκι με το ποσό που κοστίζει το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας σε μία άθλια περιοχή της πρωτεύουσας...
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Οπότε και εγώ αλλά και η άλλη κοπέλα, ριγμένες είμαστε, γιατί καμία δε μπορεί να συντηρήσει 100/100 τον εαυτό της...

Με τη διαφορά πως εγώ σχολάω κατα τις 6 οπότε μπορώ να κάνω και δεύτερη δουλειά ενώ εκείνη όχι!

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Οπως βλέπεις ξεκινάω από τα εύκολα. Οσο πιο ωραίος/α είσαι τόσο πιο πολλά παίρνεις. Αν είσαι απλά εμφανίσιμος παίρνεις τα 600-700 το μήνα, κι αν είσαι ωραίος πας στο μόντελινγκ, όπου οι αμοιβές είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αρα η ομορφιά πληρώνεται. Ανάλογα με το πόση έχεις.

Kapetanios είπε...

patsiouri κατ αρχήν να συμφωνήσουμε ότι το εύρος των αμοιβών των υπαλλήλων στην χώρα μας είναι μικρό.
Αυτό είναι δεδομένο.
Από εκεί και πέρα πρέπει να δεχτούμε ότι το κέρδος προκύπτει από τις επενδύσεις.
Και οι γονείς σου επένδυσαν( ξοδεύοντας αρκετά χρήματα) για το μέλλον σου στην δυνατότητα που σου έδωσαν να σπουδάσεις.
Αυτό εξηγεί εν μέρη την διαφορά εσόδων σου από την κοπέλα που δουλεύει στο σούπερ μάρκετ.
( το γεγονός ότι είναι σπαστό το ωράριο εργασίας της να με συγχωρέσεις αλλά δεν μου λέει τίποτε απολύτως. Εγώ πχ φεύγω από το σπίτι μου στις 8 το πρωί και γυρνάω στης 9-10 το βράδυ δουλεύοντας ασταμάτητα)
Από εκεί και πέρα η διεκδίκηση μεγαλύτερων μισθών πρέπει να είναι δεδομένη και αδιάκοπη .
Εάν διαβάσεις την τοποθέτηση μου θα δεις ότι ΔΕΝ γράφω ότι τα λεφτά που παίρνει κανείς είναι πολλά ή λίγα αλλά ότι τα έσοδα του καθενός μας εξαρτώνται από τις ικανότητες και τις ιδέες μας.
Οι διαφορές δηλαδή που υπάρχουν δικαιολογούνται σχεδόν απόλυτα.
Από εκεί και πέρα , σε επίπεδο επιχειρείν τα πράγματα είναι σχεδόν αξιοκρατικά.
Όποιος έχει την καλύτερη ιδέα και την καλύτερη οργάνωση έχει και τα μεγαλύτερα κέρδη( το επενδυτικό κεφάλαιο, εάν θέλεις πίστεψε με , παίζει δευτερεύοντα λόγο)

kakaskimos είπε...

patsiouri
Εχω φίλους που αναγκαζόντουσαν να εργάζονται και να σπουδάζουν. Εχω φίλο που εργάστηκε (ορφανός) και όταν μπόρεσε σπούδασε. Σπούδασε, εργαζόταν, και είχε ξεκινήσει οικογένεια.
Μπορεί εγώ που σπούδασα και με λεφτά άλλων (δούλευα όσο ήθελα, όποτε ήθελα και όταν μου άρεσε η δουλειά, πράγματι τυχερός), αν χρειαζόταν να εργαστώ τόσο ώστε να μην έχω αντοχές για σπουδές, μπορεί να μην σπούδαζα. Πιστεύω ότι όσοι ηθελαν να σπουδάσουν και δεν το έκαναν λόγω συνθηκών είναι πολύ λίγοι, και σίγουρα πολύ λιγότεροι από αυτούς που κλαίγονται. Τρανταχτό παράδειγμα όσοι μπαίνουν στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, και το παρατάνε. Οχι για οικονομικούς λόγους.

Συνεχίζεις να συγκρίνεις την αμοιβή με την κούραση. Ο Bill Gates κουράζεται τόσο περισσότερο απο σένα όσο περισσότερα βγάζει απο σένα?

Και το πόσο αμοίβεται ο καθένας εξαρτάται και απο το πόσο το παλεύει. Δεν σας υποχρέωσε κανείς να εργαστείτε γι'αυτό το ποσό.

Και το 80-90% του κόσμου ψηφίζει τα δύο κόμματα που βοηθούν αυτό το σύστημα το οποίο σε οδηγεί στον μισθό με τον οποίο δεν μπορείς να συντηρηθείς. Αλλά τους ψηφίζουν με την ελπίδα να αποκατασταθούν στο δημόσιο. Οπότε καλά να πάθουν.

Το ζήτημα δεν είναι το αν έχεις χρόνο να κάνεις δεύτερη δουλειά. Θα έπρεπε να έχεις αρκετό χρόνο και για τον εαυτό σου.

Και το ερώτημα που δεν έθεσες είναι το: είναι τα έξοδά σου αυτά που χρειάζεσαι? Δηλαδή μήπως θεωρείς ότι έχεις ανάγκες που στις έχουν δημιουργήσει? Μήπως θα μπορούσες να ζεις με λιγότερα? Η ερώτηση δεν απευθύνεται σε σένα, είναι γενική ερώτηση. Οταν για να πιεις έναν καφέ χρειάζεσαι 4-5e, για να φας σε ένα εστιατόριο με αστέρια ή σκούφους χρειάζεσαι 100-200e, τότε μπορεί να βγάζεις πολλά, και να μην σου φτάνουν πάλι.

Και για τα ενοίκια (όπως και για τις τιμές των ακινήτων) φταίμε πάλι εμείς. Οταν δίνουμε όσα μας ζητάνε. Δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση. Π.χ. Πέμπτη δεν πάμε στο σούπερ μάρκετ. Την Τετάρτη το βράδυ τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια ...

Οταν καταλάβουμε τη δύναμή μας, μόνο τότε θα βελτιώσουμε τη θέση μας.

kakaskimos είπε...

kapetanios
Χαζός = αυτός που δεν έχει γνώση???
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστευεις από αυτά που γράφεις.
Εχω δει κόσμο με πτυχία να είναι ηλίθιος και κόσμο αγράμματο και να είναι τετραπέρατος.
Οποιος μαζεύει χρήματα δεν σημαίνει ότι είναι χαζός (πράγματι σπάνιο, και συνήθως δεύτερης γενιάς όπως λες).
Λέω ότι δεν καλλιεργείται. Δεν προοδεύει. Ευτυχώς ο κόσμος δεν πάει μπροστά από αυτούς που μαζεύουν χρήμα αλλά από αυτούς που παράγουν γνώση.

Δεν είπα ότι το παράδειγμα του Σόλωνα πρέπει να είναι το ένα και μοναδικό "εργαλείο" σκέψης. Αλλά σίγουρα είναι ένα κομμάτι του. Κάτι που δεν αρέσει στις τράπεζες, ειδικά στην Ελλάδα, που είναι κράτος εν κράτει.

Αν το να θεωρώ ότι η συγγένεια δεν είναι μέρος της αξιοκρατείας με κάνει ρομαντικό, τότε ναι, είμαι ρομαντικός (σορολόπ σκάσε)
Γιατί αν δεις τους γενικούς διευθυντές στο 90% των ιδιωτικών εταιρειών, αυτοί δεν είναι ικανοί, αλλά προέρχονται απο μια κάστα, την κάστα των πλούσιων της προπροηγούμενης γενιάς.

Με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης, το μοντέλο των 3 γενιών θα αλλάξει. Θα αρκεί ΜΙΑ γενιά για να φτιάξει τα χρήματα, και να τα χάσει.

Οσο για το καρδιοχειρούργος. Τι πιθανότητες έχει να γίνει καρδιοχειρούργος το παιδί ενός οικοδόμου? Το σημείο εκκίνησης επηρεάζει και το που μπορείς να φτάσεις.

Και σου μιλάει κάποιος που δεν βγάζει λίγα. Αλλά δεν βγάζει και όσα θα μπορούσε να βγάλει. Γιατί δεν με ενδιαφέρει. Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Αυτό είναι που ξεχνάμε οι περισσότεροι.

kakaskimos είπε...

Απάντησα σε αυτό που έγραψες στην patsiouri πριν το δω. Και εννοώ φυσικά το ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Είναι δικαίωμά σου να εργάζεσαι απο τις 8 το πρωϊ έως τις 10 το βράδυ ασταμάτητα. Είχα κι εγώ αντίστοιχη προσφορά και τρελλά νούμερα. Και τα αρνήθηκα. Ακόμα θυμάμαι τα γουρλωμένα μάτια της head hunder όταν αρνήθηκα. Και μόνο αυτή η εικόνα άξιζε το ΟΧΙ :)

Οσο για το αν το κέρδος εξαρτάται απο την ιδέα και τη διαχείρισή της και όχι απο τα χρήματα ή από άλλους παράγοντες, θα διαφωνήσουμε. Εξαρτάται από το πόσο καθίκι είσαι. Οταν το 70% των κονδυλίων προέρχονται άμεσα ή έμμεσα απο το ευρύτερο δημόσιο, τότε σίγουρα ο μεγαλύτερος συντελεστής είναι η κουμπαριά. Και το λέω γιατί μπορώ να σου δείξω τεχνικές αξιολογήσεις όπου χειρόγραφα συστήματα πήραν βαθμό αγιολόγησης στα τεχνικά 9, ενώ πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα βαθμολογήθηκαν με 6 !!! Οταν βγαίνει διαγωνισμός για σύστημα και το κερδίζει αυτός που πριν απο 2 χρόνια είχε κερδίσει ακριβώς τον ίδιο διαγωνισμό, και είχε παραδώσει σύστημα που δεν δούλεψε ποτέ.
Και στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα κοντεύουν να γίνουν χειρότερα απο ότι στο δημόσιο. Για να πάρεις διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία πρέπει να λαδώσεις τον οικονομικό διευθυντή, τον τεχνικό διευθυντή και τον διευθυντή του τμήματος που θέλει το έργο. Τι να την κάνεις την ιδέα? Γνωριμίες πρέπει να έχεις. Και να δίνεις μισθούς πείνας. Να καθυστερείς μισθοδοσίες. Να μην πληρώνεις το ΙΚΑ των υπαλλήλων σου και να περιμένεις χαριστικές ρυθμίσεις. Να μην πληρώνεις υπερωρίες. Να έχεις υπαλλήλους που να δουλεύουν σε επικίνδυνες δουλειές, επειδή το κόστος του να δουλέψουν με στοιχειώδη μέτρα προστασίας το θέλεις για να πάρεις το καινούριο τζιπ της πόρσε.

Οταν έγραψα ότι η ελεύθερη αγορά είναι μύθος εννοούσα δύο πράγματα. Οτι δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. Π.χ. υπάρχουν νόμοι για τις τιμές του ψωμιού, του νερού, του γάλακτος.
Και όπου υπάρχει ελεύθερη αγορά, δεν λύνει προβλήματα. Η ελεύθερη αγορά δεν είναι πανάκεια.

Και αυτό που προτείνεις στην patsiouri, δηλαδή την έξυπνη ιδέα, δείξε μου στην ελλάδα κάποιον που πλούτισε με έξυπνη ιδέα. ΕΝΑΝ.

σορολόπ είπε...

Μα η αγγελία που ανέφερες δεν αφορά στο μόντελινγκ.. και αυτό ακριβώς ήθελα να πω.. ότι όλες οι αγγελίες που ζητούν εμφανίσιμους υπαλλήλους (ρεσεψιονίστ, γραμματείς, πωλητές κτλ., στο μόντελινγκ δεν είσαι υπάλληλος) δεν τους πληρώνουν ανάλογα με την εμφάνισή τους.. και ο κούκλος και ο συμπαθητικός με τα ίδια λεφτά θα αρχίσουν.. και ενδεχομένως στην πορεία να ξεχωρίσουν με βάση άλλα προσόντα και όχι αυτό της εμφάνισης...

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Δεν είπα ότι τους πληρώνουν ανάλογα με την εμφάνιση. Είπα ότι αποκλείουν κόσμο.
Οπως και στις σχέσεις. Αποκλείεις αυτούς που δεν σου αρέσουν εμφανησιακά. Το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό και δεκτό.
Αλλά στη δουλειά θεωρώ απαράδεκτο το να ζητάς εμφανίσιμους πωλητές. Για το μόντελινγκ ζήτα ότι θες. Αλλά για πωλητές, ένας χαμογελαστός άνθρωπος αρκεί.
Πριν απο λίγες μέρες μπήκα σε μαγαζί όπου μια υπάλληλος ήταν ασχημούλα και κούτσαινε. Αλλά, ήταν τόσο ευγενική και έδειχνε ενδιαφέρον για το τι ψάχνεις, που ήθελες να ψωνίσεις.

patsiouri είπε...

Όχι ρε συ, γι'αυτό είμαι περήφανη, δεν έχω καμία πλασματική ανάγκη και ποτέ μου δεν έχω χρησιμοποιήσει κάρτα ή δεν έχω πάρει καταναλωτικό.
Όμως, πρακτικά να το δείς, συγκατοικώ, οπότε χρειάζομαι το μήνα γύρω στα 200 για ενοίκιο, άλλα 400 για λογαριασμούς, σουπερμάρκετ κτλ, 100 για τσιγάρα (και ναί, σόρι, καπνίζω!), γύρω στα 100 για συγκοινωνίες, ταξί, αττικές οδούς, συνεισφορά στη βενζίνη του πλησίον μου, κτλ μιας και δεν οδηγώ (αν και σε περίπτωση που οδηγούσα μάλλον θα είχα ΚΑΙ το δάνειο!) και άντε να σου βάλω 50κάτι τη βδομάδα που χαλάω για μένα και δεν τα βρίσκω πολλά!
Σύνολο: 1000 ευρώ περίπου!

Κι'όμως βγάζω 900!! Κόβω δηλαδή από όλα αυτά που σου είπα. Άρα, επιβιώνω μεν, αλλά δε ζώ καλά. Και φυσικά δε ζώ μόνη μου. Σε περίπτωση που χαλάσει πχ το καζανάκι ή πρέπει να πάω οδοντίατρο, ή με καλέσουν σε ένα γάμο, υπάρχει προβληματάκι!
Το ίδιο και στις διακοπές, ή όταν θέλω να ψωνίσω πχ παπούτσια...

Τα οποία δεν τα θεωρώ πλασματικές ανάγκες.
Ούτε τη δημιουργία οικογένειας επίσης που φυσικά πολύς κόσμος τη βλέπει με τα κυάλια.

Μή νομίζετε, κι'εγώ δεν τα είχα σκεφτεί ποτέ στα σοβαρά όλα αυτά, μόνο γκρίνιαζα, πέρισυ όμως που έσκασε μύτη το πρόβλημα με την υγεία μου και είδα το Χριστό Φαντάρο με τα έξοδα, ανακάλυψα με φρίκη πως αν δεν υπήρχαν οι γονείς μου να βοηθήσουν (και στο συγκεκριμένο θέμα συνεχίζουν...) θα είχα πολύ-πολύ-πολύ μεγάλο πρόβλημα.Και αυτό ισχύει για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο που θα του σκάσει κάτι έκτακτο εκτός προυπολογισμού. Και μή με ρωτήσετε τί μου δικαιολογεί το ταμείο μου για τα της υγείας γιατί θα βάλετε τα κλάμματα και δε θέλω Σαββατιάτικα!

σορολόπ είπε...

Αχα! τώρα το είδα το "Σορολόπ σκάσε" χαχαχα

... μα τι μου ζητάς τώρα!? πιο εύκολα σου δίνω δανεικά παρά σταματάω να μιλάω.. :P

..για σένα είναι απαράδεκτο να ζητάνε εμφανίσιμους πωλητές..για κάποιους άλλους μπορεί να είναι προϋπόθεση, όχι ότι το εγκρίνω, αλλά η ελεύθερη αγορά που λέτε κι εσείς τα αγόρια αυτά έχει...

Kapetanios είπε...

Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος ,πάντως έχω την εντύπωση ότι νομίζεις ότι σου μιλώ θεωρητικά!( λέω δηλαδή κάτι που άκουσα, διάβασα ή ονειρεύτηκα το βράδυ)
Και δεν είμαι καθίκι.

kakaskimos είπε...

patsiouri
Δεν ζήτησα αναλυτικό λογαριασμό. Σίγουρα δεν είναι το ευκολότερο, αλλά αν έκοβες το τσιγάρο θα έβγαινες :p

Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν το 400 για λογαριασμούς. Δηλαδή πληρώνετε 800 για λογαριασμούς στο σπίτι???!!!

Από αυτά που ανέφερες δυστυχώς αυτό για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε είναι το θέμα της υγείας. Δηλαδή ότι αν δεν είχες τους δικούς σου θα είχες ψοφήσει στο δρόμο.

Αλλά σκέψου ότι τα 900e είναι κοντά 340 χιλιάδες. Με τα οποία πριν από κάποια χρόνια πέρναγες άνετα. Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε ομαλά στο ευρό. Αλλά βοηθήσαμε κι εμείς.

Σου εύχομαι να μην χρειαστείς βοήθεια, τουλάχιστον για θέμα υγείας.

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Το σκάσε το είπα για το ρομαντικός

Εγώ δεν συμφώνησα με την ελεύθερη αγορά. Οχι έτσι όπως την εννοούν αυτοί που έχουν το μαγαζί με την αγγελία γράφω στην ανάρτηση. Ακριβώς επειδή υπάρχει ελεύθερη αγορά, έπρεπε να μην πατήσει κανείς πελάτης.

Ανώνυμος είπε...

γεια!
μόλις ανακάλυψα το blog σου από ενα link του utube και σε διάβασα. Χαίρομαι που διάβασα ότι είσαι κ συ περίεργος (στο post σου με τα ελαττώματα)γιατί κ γω περίεργη είμαι. Και σε ρωτώ λοιπόν. Είσαι όντως κακάσχημος? και πως είναι ένας κακάσχημος? αντε βάλε καμιά φώτο να δούμε γιατί είμαι περίεργη και δε σε πιστεύω. Νομίζω ότι κακάσχημοι είναι οι ανθρωποι που ξεχειλίζουν από κακία και αυτό τους βγαίνει στην εξωτερική τους εμφάνιση. Αλλά δε φαίνεσαι για τετοιος.

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί τα σχόλια μου δεν εμφανίζονται από το απόγευμα στη blogοσφαιρα?

kakaskimos είπε...

kapetanios
Δεν είπα ότι μου μιλάς θεωρητικά.
Αλλά, θεωρείς ότι έχεις βγάλει όσα αντιστοιχούσαν στην ιδέα και την δουλειά που έριξες? Αμφιβάλλω.
Και δεν είπα ότι όποιος βγάζει λεφτά είναι καθήκι. Δεν αισθάνεσαι άσχημα για καμμία σου πράξη? Ολοι οι υπάλληλοί σου είναι ευχαριστημένοι? Ολοι οι πελάτες σου?
Αυτοί που γίνονται πλούσιοι (και όχι κερδίζοντας κάποιο τυχερό παιχνίδι) σίγουρα είναι καθηκια. Είτε μικρά είτε μεγάλα. Οχι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις. Αλλά οι εξαιρέσεις δείχνουν τον κανόνα.
Μακάρι να είσαι η εξαίρεση.

kakaskimos είπε...

Ανώνυμη

Δεν ξέρω σε ποιο link αναφέρεσαι. Στο utube.blogspot.com? Η στο www.utube.com? Σε κανένα απο τα δύο δεν βρήκα link προς εμένα.

Τα σχόλιά σου δεν εμφανίζονταν γιατί έχω μετριασμό σχολίων, οπότε περίμεναν έγκριση.

Είσαι όντως κακάσχημος? και πως είναι ένας κακάσχημος?
Εγώ και kakaskimos είναι ταυτολογία. Και φυσικά μην περιμένεις φωτογραφία. Οσο υπήρχαν φιλμ, έκαιγα τα φιλμ. Τώρα με τις ψηφιακές καίγεται το τσιπάκι και πετάς κατευθείαν τη μηχανή.
Αν θες φωτογραφία μου πήγαινε στο αντίστοιχο λήμμα του μπαμπινιώτη

Ισως φταίει και η εσωτερική ασκήμια. Μάλλον η σορολόπ θα συμφωνήσει μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

χεχε! πλάκα έχεις! εννοούσα στο youtube, κάτω από κάθε video έχει τα links στα οποία παίζονται και στο πόσο λυπάμαι είχε το link κι από το δικό σου blog κι έτσι σε βρήκα!

kakaskimos είπε...

Ανώνυμη

Κατάλαβα πως με βρήκες.

5 το πρωί και είσαι ξύπνια? Πας για ύπνο ή ξύπνησες νωρίς? Εγώ γύρισα πριν απο λίγο, και πριν ξεραθώ απάντησα στα σχόλια στο blog.

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Βασικά εδώ είναι λίγο πιο νωρίς - μένω αγγλία. Kαι γω πριν λίγο γύρισα και περιφέρομαι στο utube :)
εγώ πάντως περιμένω photo

kakaskimos είπε...

Εκανα λάθος. Είναι 6 το πρωϊ. Αρα εκεί είναι 4. Αργάμιση.

Φωτογραφία δεν πρόκειται να δεις. Το ψευδώνυμο παρέχει ανωνυμία που δεν πρόκειται να απεμπολήσω.

Καλή ξεκούραση

Ανώνυμος είπε...

Καλώς, αν είναι έτσι το δέχομαι, απλά είμαι σίγουρη οτι δεν ισχύει το nick name και είμαι και Περίεργη γενικά! οπότε σορυ για την επιμονή!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση.
Δυο απορίες όμως.
Η πρώτη.
Ποιο να είναι το περιεχόμενο του όρου Εμφανίσιμος; Τι να είχε άραγε στο μυαλό του ο συντάκτης του κειμένου;

Και η δεύτερη.
Ποιος ο πραγματικό λόγος που η επιχείρηση ζητούσε/ζητάει εμφανίσιμος;

Δεν μπορεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει..

(Μήπως αυτές οι επιλογές διαμορφώνονται από τη στάση των καταναλωτών απέναντι στον πωλητή, οπότε δεν φταίει η επιχείρηση, αλλά όλοι εμείς; Λέω εγώ τώρα... )

Καλησπέρα

kakaskimos είπε...

sotiris
Το εμφανίσιμος είναι ρευστό. Το θέμα είναι ότι αποκλείει κάποιους με βάση την εμφάνιση.

Οι επιλογές της επιχείρησης δεν καθορίζονται από τις επιλογές μας. Ακόμα και με αυτό το σκεπτικό να αποφάσιζε προσλήψεις (δηλαδή χωρίς να αναρτούσε την αγγελία), έγραψα σε απάντηση παραπάνω, ότι σε κατάστημα με πωλήτρια άσχημη κοπέλα με τη συμπεριφορά της με έκανε να θέλω να ψωνίσω (που είναι η σορολόπ να πει "είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλιασ' η καρδιά του)

Ανώνυμος είπε...

Άρα, λέω πάλι εγώ, το εμφανίσιμος, θα μπορούσα να αφορά ΚΑΙ στην συμπεριφορά!!

Στην πραγματικότητα, περί αυτού πρόκειται... Το υποκρυπτόμενο πίσω από τον όρο "εμφανίσιμος" είναι η προσήνεια και η ζεστή επικοινωνιακή διάθεση, ήτοι η προσέλκυση του πελάτη!
(Γι αυτό είπα ότι θέλουν ανάλυση και ο όρος "εμφανίσιμος" και οι αιτίες που οδήγησαν σ αυτήν την αγγελία )

Είμαι απολύτως σίγουρος, ότι όσες πιθανότητες είχε να αποκλειστεί από την πρόσληψη, ένας ατημέλητος ή άπλυτος, ή με εξτρήμ εμφάνιση, άλλες τόσες θα είχε ένας με υπερβολικά που θα έδινε υπερβολική σημασία στην εξωτερική του εμφάνιση...
(Εξαιρούνται τα ενδεχόμενα, ο επιχειρηματίας να ήθελε υπαλλήλους για "προσωπική χρήση" ή η αγορά- στόχος να ήταν τα "λιγούρια" της περιοχής [αρσενικά ή θηλυκά], αλλά τότε και πάλι την επιλογή την καθορίζει η στάση του πελάτη και όχι του επιχειρηματία..!!! )

kakaskimos είπε...

sotiris
Μια βόλτα απο το μαγαζί θα μας λύσει την απορία.

σορολόπ είπε...

Τέτοιες κακίες είναι δικό σας προνόμιο :)

..ποτέ δεν θα μπορούσα να σχολιάσω με τέτοιο τρόπο τη μειονεκτική εμφάνιση κάποιου..

καλημέρα σας!

patsiouri είπε...

Όχι βρε και 800 ευρώ λογαριασμούς! Έβαλα μέσα και το σούπερμάρκετ, το συνταξιοδοτικό μου μιας και είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και αν περιμένω από το μπλοκάκι κάηκα, όπως επίσης και την ιδιωτική υγείας του συγκάτοικου που μακάρι να μου είχε κόψει ν κάνω κι'εγώ...

Όσο για το σύστημα υγείας, κοίτα, η αλήθεια είναι πως στην εγχείριση πήγα επειγόντως σε δημόσιο νοσοκομείο που εφημέρευε ώς τις 3, οι άνθρωποι με χειρούργησαν 3:30 και η εγχείριση κράτησε 7 ώρες οπότε πήγαν σπίτι τους το βράδυ. Ούτε φακελλάκια ούτε τίποτα. Έξω αυτή η επέμβαση κοστίζει μαζί με τη διαμονή 15 χιλιάρικα. Άρα, για επείγοντα και σοβαρά περιστατικά, μια χαρά είναι το δημόσιο. Το πρόβλημα είναι όταν για να αντιμετωπίσεις την ασθένεια χρειάζεσαι θεραπεία και δή πανάκριβη. Από τα χρήματα που σπαταλάς παίρνεις ελάχιστα πίσω και όποτε. Επίσης, αν χρειαστεί να κάνεις άλλη μία επέμβαση, προγραμματισμένη που δεν είναι επείγουσα μέν αλλά μέσα σε πχ έξι μήνες πρέπει να γίνει, από δημόσιο κάηκες, οι λίστες αναμονής κυμαίονονται στον ενάμιση χρόνο εκτός αν έχεις γνωστό γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και σε βάλει στη ζούλα. Άρα, αναγκαστικά θα την κάνεις ιδιωτικά και (επιστρέφοντας) στο θέμα μας, ή θα πάρεις καταναλωτικό ή θα καθαρίσουν η μανούλα και ο πατερούλης...αυτό είναι που με εξοργίζει στο σύστημα, για τους γιατρούς μας όμως, πλήν κάποιων εξειρέσεων, τα καλύτερα εχω να πώ!

koulpa είπε...

Αυτή τη φορά με κάλυψε ο σωτήρης.. είπε όσα σκευτόμουν.. και με λίγο καλήτερο τρόπο..:):)
θα συμφωνήσω και με τον/την ανώνυμο.. θεωρώ ότι η ασχήμια προέρχεται από τη διάθεση.. και την έκφραση.. αλλά βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό..:):)
καλησπέρα και καλό μήνα:):)

kakaskimos είπε...

koulpa
Αφού συμφωνείς με το Σωτήρη, θα περιμένεις κι εσύ την Πέμπτη.
Καλησπέρα και καλό μήνα

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Σε πειράζω σορολόπ, γιατί ξέρω ότι δεν πρόκειται να το παρεξηγήσεις. Λες να έκανα λάθος?
Καλησπέρα

kakaskimos είπε...

patsiouri
Ισως θα έπρεπε να κόψεις το κάπνισμα (βοηθάει που είσαι και άρρωστη) και να μειώσετε το συνταξιοδοτικό.
Καλησπέρα και περαστικά

σορολόπ είπε...

Αχχ αυτά τα αστεία σου... είναι τόσο χαριτωμένα.. χαχα

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Ακόμα και στα αστεία είμαι kakaskimos :p

σορολόπ είπε...

Ναι ρε γμτ! χαχαχα

..τι θα σε κάνουμε εσένα; :)

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Να με πετάξετε στον Αξιό, όπως λέει και ο Καπετάνιος. Εχει ωραίο καιρό για μπάνιο

σορολόπ είπε...

Σήμερα είναι η μέρα του crash test της εργοδοσίας;

kakaskimos είπε...

sotiris και koulpa
Ισοπαλία στην εμφάνιση (1-1), στο θέμα πώληση το σκορ είναι 2-0 εναντίον σας. Θα μπορούσα να βγάλω το συμπέρασμα ότι για τους βόρειους το ύψος είναι αρκετό για να θεωρήσουν μια κοπέλα εμφανίσιμη. Θα ξαναπάω όμως την επόμενη εβδομάδα.

Υ.Φ. Θα είναι και δράμα, αφού τα γλυκά του (αυτά που δοκίμασα) δεν αξίζουν.

diva είπε...

kakaskimos
Αν είναι να πάτε στη Βόρεια Ελλάδα, να ειδοποιήσω..

[Σορολόοοοπ..θυμήσου.. "Φαινόμενο" χαχαχαχ]

kakaskimos είπε...

diva
Πως σου ήρθε ότι θα πάω στη Βόρεια Ελλάδα?
Καλημέρα

diva είπε...

Κάπου θα το διάβασα honey
Λέτε να την ονειρεύομαι;
Μη με κάνεις άρρωστη κοπέλα τώρα να ψάχνω τα 57 σχόλια..δε μπορώ

kakaskimos είπε...

diva
Είτε το ονειρεύτηκες είτε το παρανόησες. Είπα ότι θα πάω στο ζαχαροπλαστείο που είναι θεσ/κης αλυσίδας.
Περαστικά

kanataki είπε...

παιδί μου

με την ίδια ενοχή νομίζεις ότι τρως την ταρτα ροδακινο με γευση μιλφειγ,όταν βλέπεις την όμορφη τη φάτσα?

υγ για να ξεχνιέται ο πελάτης το κάνει
υγ αφροδισιακό της κατανάλωσης η ομορφιά, σου λέει!

kakaskimos είπε...

kanataki
Μα όταν βλέπεις ένα ωραίο πωλητή σε εστιατόριο/σουβλατζίδικο/ζαχαροπλαστείο το πρώτο που σκέφτεσαι είναι "κοίτα, αυτός/ή δεν τρώει τίποτα απο το μαγαζί για να διατηρείται". Και αυξάνουν οι ενοχές.

Καλώς ήρθες