Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Πως μπορείς να καταλάβεις ότι την έρευνα την έκανε γυναίκα?

Υπέπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο για τα one-night stands
Το άρθρο (όσο μπόρεσα να δω) δεν φέρει αρθρογράφο. Πιθανολογώ ότι είναι γυναίκα. Εγώ θέλω να σχολιάσω την έρευνα. Τα δεδομένα και τα συμπεράσματα που έβγαλε.

Δεδομένο:
Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετική άποψη σε ότι αφορά στα one-night stands.

Θεωρώ ότι έπρεπε το ρήμα να είναι παρουσιάζουν κι όχι έχουν. Δεν λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι...

Οι άντρες το μόνο που θέλουν είναι σεξ και τίποτα παραπάνω, ενώ οι γυναίκες πέφτουν στο κρεβάτι με την ψευδαίσθηση της κολακείας και τον πόθο να νοιώσουν επιθυμητές.

Δηλαδή οι άντρες δεν νοιώθουν επιθυμητοί? Δεν κολακεύονται? Οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ?

Ένα από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πως οι γυναίκες δεν καταλήγουν στο κρεβάτι σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν μία μακροχρόνια σχέση αλλά επειδή νιώθουν γοητευμένες από την απροσδόκητη «ευκαιρία» που τους δίνεται. Τις περισσότερες φορές, όμως, πέφτουν σε παγίδα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ερευνητές, οι άντρες κατεβάζουν αρκετά τον πήχη των προτιμήσεών τους όταν πρόκειται για one-night stand, επομένως η υποτιθέμενη κολακεία είναι απλά μία φαντασία.


Δηλαδή οι άντρες κάνουν ψυχικά στα one-night stands? Κανείς δεν κάνει σεξ με κάποιον που δεν του αρέσει. Εστω και λίγο.
Και οι γυναίκες σε ποιανού παγίδα πέφτουν? Στου αρσενικού? Αυτές δεν το θέλουν? Εχω γνωστές που βγαίνουν παγανιά για one-night stand...

«Συχνά οι γυναίκες λένε πράγματα όπως 'Ένιωσα τόσο κολακευμένη και τόσο χαρούμενη που με βρήκε γοητευτική. Είναι ωραίο να νιώθεις επιθυμητή'» λέει η ερευνήτρια Αν Κάμπελ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Ντάραμ της Αγγλίας. «Αυτό που φαίνεται πως δεν βλέπουν οι γυναίκες είναι πως οι άντρες ρίχνουν δραματικά τα στάνταρντ τους για ένα one-night stand,» δηλώνει η Κάμπελ, ενώ πρόσθεσε πως «καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να γοητεύεται επειδή ένας άντρας θέλει να κάνει σεξ μαζί της μία και μοναδική φορά.»

Δυο συμπεράσματα. Δεν έχει δει την ταινία πλαγίως, οπότε δεν θα χρειαζόταν την έρευνα για να δει ότι οι άντρες, κάποιες φορές, για ένα one-night stand μπορεί να ρίξουν τα στάνταρντ τους.
Δεύτερο, και ίσως πιο προφανές, η κα Κάμπελ είχε την ψευδαίσθηση όταν έκανε one-night stand ότι θα έβρισκε τον παντοτινό έρωτα, και φυσικά πληγώθηκε. Είμαι περίεργος. Στους άντρες θα έλεγε κάτι αντίστοιχο? Δηλαδή θα έλεγε "κανένας άντρας δεν θα έπρεπε να γοητεύονται επειδή μια γυναίκα θέλει να κάνει σεξ μαζί του μία και μοναδική φορά". Πόσες ντομάτες θα είχε φάει στο πρώτο 5λεπτο?

Οι γυναίκες έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν, ενώ αντίθετα οι άντρες βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση. Για τις γυναίκες, μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη είναι τεράστια ευθύνη, ενώ ένας άντρας μπορεί απλά να το βάλει στα πόδια.

Το μόνο αρνητικό που αναφέρει το άρθρο είναι η εγκυμοσύνη, και δεν ξέρω ποια άλλα αρνητικά μπορεί να αναφέρει η έρευνα. Δε νομίζω ότι υπάρχουν άλλα. Πόσο ηλίθια μπορεί να είναι μια γυναίκα ώστε να μην πάρει προφυλάξεις σε one-night stand? Που ακόμα και αυτό το αρνητικό, άντρας ερευνητής το θεωρεί πλεονέκτημα:

Σύμφωνα με τον Σάκελφορντ «οι γυναίκες μπορούν να ευνοηθούν από τη στρατηγική των πολλαπλών συντρόφων γιατί έτσι μπορούν να επιλέγουν τα καλύτερα γονίδια για το παιδί τους. Αν ένας 'υψηλής ποιότητας' άντρας δεν πρόκειται να μείνει μαζί τους για πάντα τότε ας δώσει τα καλά του γονίδια για το παιδί.»

Τι (λένε ότι) αισθάνονταν την επόμενη μέρα?

Σε γενικές γραμμές, τα συναισθήματα των γυναικών την επόμενη μέρα ήταν αρνητικότερα από αυτά των ανδρών. Αν και το 80% των ανδρών είχε γενικά θετικά συναισθήματα, μόλις το 54% των γυναικών ανέφεραν ότι την επόμενη μέρα αισθάνονταν καλά. Η πλειονότητα των γυναικών ανέφερε ότι «το μετάνιωσε επειδή την χρησιμοποίησαν», ενώ δεν έλειψαν και σχόλια του τύπου «αισθάνθηκα φτηνή», «αισθάνθηκα τρομοκρατημένη την επόμενη μέρα», «αισθάνθηκα μειωμένη. Με έκανε να φαίνομαι φτηνή και εύκολη. Το έχω μετανιώσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.»
Αντίθετα με τα κοινά πιστεύω, οι γυναίκες δήλωσαν πως δεν θεωρούν το περιστασιακό σεξ ως προάγγελο για μία μακροχρόνια σχέση.


Εκπληκτικό. Μόνο οι γυναίκες θα μπορούσαν να το κάνουν. Και να "κερδίζουν" και να νοιώθουν άσχημα.
Γιατί κερδίζουν? Μα το άρθρο το λέει καθαρά: οι άντρες ρίχνουν εκπληκτικά τα στάνταρ όταν πρόκειται για one-night stand. Δηλαδή θα πάνε με γυναίκα κατά πολύ ασχημότερη απο ότι "τους αναλογεί". Αρα οι γυναίκες που κάνουν one-night stand κάνουν σεξ με έναν άντρα που δεν θα είχαν τη δυνατότητα αλλιώς (οι άντρες πάνε με πιο ωραίες γυναίκες απο αυτούς, πληρώνοντας. Ενώ οι γυναίκες δεν πληρώνουν. Οι άντρες το προσφέρουν δωρεάν).
Και αντί να χαίρονται που πήραν κάτι παραπάνω απο ότι τους αναλογούσε, δηλαδή ενώ χρησιμοποίησαν τον άντρα, νοιώθουν χρησιμοποιημένες!!!

Και το άρθρο κλείνει με το εκπληκτικό:
«Δεν είναι ότι ήθελαν από τον άντρα αυτόν να μείνει μαζί τους και να τις παντρευτεί,» υποστηρίζει η Κάμπελ. «Είναι ότι ήθελαν από αυτόν τον άντρα να καταλάβει ότι δεν είναι τέτοιου είδους γυναίκες στην πραγματικότητα. Ότι ό,τι έκαναν, το έκαναν για αυτόν, τη συγκεκριμένη μόνο νύχτα.»

Και πως κατάλαβαν ότι ο άντρας τις παρεξήγησε? Αφού ήταν one-night stand. Του έδωσαν ερωτηματολόγιο να συμπληρώσει μετά?

Το να περνάς καλά και μετά να αισθάνεσαι ενοχές και τύψεις είναι κάτι που οι γυναίκες έχουν αναγάγει σε τέχνη.

20 σχόλια:

diva είπε...

1. Προσπαθείτε να "αρπαχτείτε" από κάπου και σας ενόχλησε η επιλογή του ρήματος.
Έχω = κατέχω ως πίστη, πεποίθηση.
Και οι άντρες και οι γυναίκες Έχουν μία συγκεκριμένη (συνήθως) αντιμετώπιση. Δεν την παρουσιάζουν απλώς.
Την υποστηρίζουν κιόλας.
Άρα την κατέχουν.
[ Αν και οι άντρες σπανίως εκφέρουν άποψη. Δεν έχουν απλά. Δεν τους απασχολεί. Αν ρωτήσεις έναν άντρα , ποια είναι η άποψη του για τα one night stands το πιθανότερο είναι να του προκαλέσεις σύγχυση. Η πιθανότερη αντίδραση θα είναι ένα μειδίαμα ..περηφάνιας και κατορθώματος. Από άποψη..ζιπ, νάντα, τίπτα.
Οι γυναίκες Αναγκάζονται να έχουν άποψη επειδή η κοινωνία απαιτεί από αυτές - κι έτσι τις έχει συνηθίσει- να δικαιολογούνται σαν να έκαναν κάποιο μεγάλο αμάρτημα.]

Υπό αυτή την άποψη λοιπόν το ρήμα "παρουσιάζουν" είναι πέρα για πέρα , λάθος.
Οι άντρες δεν παρουσιάζουν άποψη.
Παρουσιάζουν (επιδεικνύουν) το πολύ πολύ , κατόρθωμα.


2. Οι γυναίκες έχουν γεννηθεί (κατασκευαστεί) για να τις κοιτάζουν. Οι άντρες έχουν κατασκευαστεί για να (τις) κοιτάζουν. (Εδώ)
Επίσης εύλογα λοιπόν, η γυναίκα αντιμετωπίζει την προσφορά του σώματος της (και της ερωτικής της διάθεσης) ως κάτι ιδιαιτέρως γενναιόδωρο από μέρους της.Κι ό,τι μας ευχαριστεί θεωρώντας το γονιδιακή ευθύνη (ολίγον υπερβολικό, αλλά έτσι είναι) είναι επιρρεπές και στην ψευδαίσθηση. Οι άντρες περιμένουν την απόλαυση χωρίς το αίσθημα της ευθύνης μίας προσφοράς. Ακόμα και ενώ προσφέρουν λοιπόν (γονιδιακά) δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση υπό το ίδιο πρίσμα.


3. Κανείς δεν κάνει ψυχικά στα one stands. Αλλά είναι γνωστό (εκ της πλειοψηφικής ύπαρξης) πως οι άντρες υποκύπτουν τις σεξουαλικές παρορμήσεις τους πιο εύκολα. Και τούτο δεν γίνεται επειδή οι γυναίκες είναι αθώες , βέβαια αλλά επειδή έχουν κατασκευαστεί (και συντηρούνται)- (τα είπαμε αυτά) έτσι ώστε να λογοδοτούν στην κοινωνία.

4. Η αναζήτηση του ξεχωριστού, της έκπληξης που θα οδηγήσει ένα one stand στον πραγματικό έρωτα, δεν είναι ανεκδοτική ψευδαίσθηση μόνο των γυναικών, αλλά και των αντρών (υποθέτω..δεν το πιστεύω). Γιατί λοιπόν συναντούμε περισσότερες απογοητεύσεις (μίας τέτοιας προσδοκίας) από γυναίκες και όχι από άντρες;
"Άσε μωρέ..μια χαρά ήταν χτες αλλά σήμερα άφαντη"
Δεν το έχω ακούσει ποτέ από άντρα!


5. Η "παρεξήγηση", η ενοχικότητα φορτώνεται ακόμα και από ένα βλέμμα. Δεν είναι απαραίτητο να ξαναβρεθώ την επόμενη ημέρα με τον "στιγμιαίο" εραστή ώστε να επιβεβαιώσω αν με θεωρεί "εύκολη". Αυτή είναι - δυστυχώς- η άμεση αντίδραση των αντρών , την οποία επίσης έχει κατασκευάσει η κοινωνία και ο ίδιος την συντηρεί γιατί τον βολεύει.


[Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Μη μάχεστε τις αντιδράσεις των γυναικών. Προσπαθείστε να τις αγαπήσετε και να τις πείσετε.
Διότι τελικά εκεί βρίσκεται το bug.
Δεν τις έχετε πείσει]

Καλημέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το 54%, δηλαδή, είναι μικρό ποσοστό? Σχεδόν 1 στις 2, αλλά πόσο σίγουροι είμαστε ότι η έρευνα αυτή έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού? Και στην τελική, το 46% που "δεν πέρασε καλά", ας μην το ξανακάνει! Πάμε για το 54%, λοιπόν :)

kakaskimos είπε...

diva
1. Θεωρείς ότι όποτε λέμε κάτι το εννοούμε? Και ότι το κάνει το 100% των γυναικών? Για άλλη μια φορά δείχνεις την απέχθειά σο στους άντρες.

2. Επίσης εύλογα? Για μένα δεν είναι καθόλου εύλογο. Και η μόνη ευθυνη (και απο τους δύο) σε ένα one-night stand είναι η ευχαρίστηση και των δύο και όχι μόνο του ενός.

3. Το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο. Γυναικες αθώες

4. Το ότι οι άντρες δεν έχουν ψευδαισθήσεις είναι κι αυτό εναντίον τους?

5. Η κοινωνία αποτελείται και απο άντρες και από (περισσότερες) γυναίκες. Αρα αν συντηρεί κάτι, το συντηρεί και με τη βοήθεια των γυναικών.

[Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Αν αυτό που θεωρείς ότι πρέπει να αποδείξω ισχύει, δεν χρειάζεται να το αποδείξω. Ισχύει. Αν δεν ισχύει, γιατί να αναλωθώ να αποδείξω κάτι ψεύτικο?]

Καλημέρα μας

kakaskimos είπε...

unclescrooge
Σιγά μην έγινε ιατρική έρευνα με σωστό τρόπο. Και μάλιστα απο γυναίκα που απο τον τρόπο που επεξεργάζεται τα δεδομένα δείχνει ότι είχε έτοιμα τα αποτελέσματα ...
Ακόμα κι έτσι, δεν είπε ότι συνεχίζουν να κάνουν one-night stand μόνο το ποσοστό που πέρασε καλά!!!
Να πας για όποιο ποσοστό θες. Οπως βλέπεις και στην έρευνα, (και) στα one-night stand δικαίωμα έχουν μόνο οι ωραίοι

diva είπε...

1. Λογικά..ναι..όταν λέμε κάτι, το εννοούμε.
[χαχαχα Καμία απέχθεια. Λατρεύω τους ελκυστικούς - για τα δικά μου γούστα- άντρες]

2. Ευθύνη η ευχαρίστηση; Σιγά μην δίνουμε και συστατικές μετά!

3. Άντρες υπεύθυνοι

4. Απουσία ελέγχου συνείδησης, κάθε ψευδαίσθηση αποτελεί στίγμα ευφυΐας

5. Όλοι συμμετέχουν αλλά όχι επί ίσοις όροις. Τα κοινωνικά δικαιώματα και άρα άλλοθι δεν ακολουθούν κανονική κατανομή. Διαπιστώστε το με τον εξής τρόπο: Βρείτε μία γνωστή σας οικογένεια με ένα αγόρι και ένα κορίτσι άνω των 25 και πείτε στους γονείς: η κόρη σας χτες έκανε one night stand και ο γιος σας επίσης.


Δεν αναζητώ αποδείξεις. Πόσω μάλλον από εσάς.
Είναι φανερές οι εμμονές σας κι αυτές είναι η γοητεία σας. Γιατί να θέλω να τις αλλάξω;

Καλό μεσημέρι

kakaskimos είπε...

diva

1. Που την είδες τη λογική? Ιδιαίτερα στις γυναίκες. Αλλο ανέκδοτο. Οταν λένε οι γυναίκες κάτι, το εννοούν. [Θυμάμαι τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις: άντρες ψηλοί, γυμνασμένοι]

2. Ευθύνη προς τον εαυτό του ο καθένας. Οι άντρες δίνουν συστατικές όταν περνάνε καλά. Γιατί συμβαίνει σπάνια

3. Εκεί που θέλουν είναι υπεύθυνοι. Ακου γυναίκες αθώες. Με το που μπουσουλήσει μια γυναίκα, είναι περπατημένη

4. Απάντησα ήδη στο 2.

5. Ξέρω οικογένειες που έχουν "ένα κι ένα". Για την κόρη δεν θα τους έκανε καμμία έκπληξη. Για τον γιο θα άνοιγαν σαμπάνιες.

Εσύ (κι ο Ευαγγελάτος) μίλησες για αποδείξεις. Δεν έχω εμμονές. Και σε αυτό είμαι απόλυτος :p

Καλό διάβασμα

patsiouri είπε...

"Δηλαδή οι άντρες κάνουν ψυχικά στα one-night stands? Κανείς δεν κάνει σεξ με κάποιον που δεν του αρέσει. Εστω και λίγο.
Και οι γυναίκες σε ποιανού παγίδα πέφτουν? Στου αρσενικού? Αυτές δεν το θέλουν? Εχω γνωστές που βγαίνουν παγανιά για one-night stand..."

Πες τα Χρυσόστομε....

Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για one night stand γιατί μου αρέσει να είμαι εξεικειωμένη με τον...παρτενέρ μου, εμφανισιακά εννοώ.

Αλλά αν τον χαζεύω πέντε έξι βράδια πιο πριν, αυτός δεν έχει πάρει πρέφα και τελικά μου κάτσει...τότε πάλι one night stand είναι αλλά είναι μια χαρούλα, υπάρχει η εξοικείωση έστω και μονομερώς!

kakaskimos είπε...

patsiouri
Επιτέλους μία που το παραδέχεται "δημοσίως". Ελπίζω να είσαι απο αυτές που μετά λένε ότι πέρασαν καλά.

Ελπίζω να περνάς καλά στις διακοπές σου. Και θα είναι περισσότεροι οι στόχοι, αφού αυτή την εποχή υπάρχουν και αλλοδαποί ;-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν επιχείρησα να σχολιάσω γιατί δυστυχώς δεν έχω άποψη επί του θέματος… να μου πεις έστω θεωρητικά θα έπρεπε να έχω, αλλά δεν το έχω σκεφτεί ιδιαίτερα ….
Και να που χθες έπεσα πάνω σε άρθρο (μικρής) επαρχιακής εφημερίδας που το μεταφέρω παρακάτω αυτούσιο….. . θα γράψω λίγο παραπάνω αλλά όχι τίποτα άλλο, να δεις τι προόδους έχει κάνει το χωριό….

«Διαφορετικές οι απόψεις των δύο φύλων για τις ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας.

Πολλές γυναίκες είναι δυστυχισμένες ως επακόλουθο μιας τυχαίας σεξουαλικής επαφής, αποκαλύπτει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Nature.

Περίπου οι μισές γυναίκες εξ αυτών που απάντησαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση, δήλωσαν ότι η ευκαιριακή σεξουαλική επαφή (one night stand) ήταν τελικά κακή ιδέα. Τέσσερις στους πέντε άντρες , αντίθετα, δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι από το ευκαιριακό σεξ.
Η Δρ.Άννα Κάμπελ από το Πανεπιστήμιο του Ντούρχαμ που ηγήθηκε της ερευνητικής διαδικασίας εξηγεί ότι η δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει εξελικτικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή.
Το ερωτηματολόγιο απάντησαν 1.700 άτομα που είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους ερωτική επαφή. Ενώ οι άνδρες ανέφεραν ότι αισθάνονταν περισσότερο ευχαριστημένοι, σεξουαλικά ικανοποιημένοι και με αυτοπεποίθηση μετά από το ευκαιριακό σεξ, οι γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν ανήσυχες για το γεγονός ότι ένιωθαν πως τις είχαν χρησιμοποιήσει και απογοητευμένες.

Μερικοί από τους λόγους για τις ευκαιριακές ερωτικές επαφές ήταν η αίσθηση ότι υπήρχε η πιθανότητα για την απαρχή μιας μακροχρόνιας σχέσης. Σύμφωνα με τους νόμους της εξέλιξης των ειδών, οι γυναίκες φέρουν το φορτίο της γονικής φροντίδας και πιστεύεται γενικώς ότι έχουν το πλεονέκτημα να επιλέγουν τον σύντροφό τους προσεκτικά και παραμένουν πιστές για να διασφαλίσουν ότι ο σύντροφος δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι μεγαλώνει το παιδί ενός άλλου άνδρα. Πρόσφατα , βιολόγοι δήλωσαν ότι τα θηλυκά μπορούν να επωφεληθούν από το ζευγάρωμα με πολλά αρσενικά, αυξάνοντας την γενετική ετερογένεια των απογόνων, και αν ένας υψηλής ποιότητας άνδρας μείνει με την γυναίκα για πάντα, θα έχουν το πλεονέκτημα να μεγαλώσουν ένα παιδί με εξαιρετικά γονίδια, Ωστόσο , αν οι γυναίκες ήταν σχεδιασμένες από την εξελικτική διαδικασία για μεσοπρόθεσμες σχέσεις, θα τις απολάμβαναν περισσότερο, και η δημοσκόπηση δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Τώρα που το ξαναδιαβάζω αντιγράφοντάς το, μάλλον με μπερδεύει περισσότερο… φάσκει και αντιφάσκει ή ιδέα μου είναι.?

Τέλος πάντων , κρατάω μόνο το ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να είναι εξελικτικά σχεδιασμένες για μεσοπρόθεσμες (ούτε βραχυ/βραδυ- πρόθεσμες , ούτε μακρο/μακαβριο-πρόθεσμες) σχέσεις…. Και ότι τότε θα τις απολάμβαναν περισσότερο (και αυτές τις σχέσεις, και περισσότεροι αυτές)

kakaskimos είπε...

κασταλία
Η έρευνα που αναφέρεις είναι η ίδια που σχολίαζε και το άρθρο που ανέφερα, αφού το όνομα της γιατρού είναι το ίδιο. Μόνο που η εφημερίδα που διάβασες γράφει:

Μερικοί από τους λόγους για τις ευκαιριακές ερωτικές επαφές ήταν η αίσθηση ότι υπήρχε η πιθανότητα για την απαρχή μιας μακροχρόνιας σχέσης

ενώ η περιγραφή απο στο άρθρο του pathfinder έλεγε ακριβώς το αντίθετο!!!

Το αν γυναίκες και άντρες είναι σχεδιασμένοι για μακρο-μεσο-βραχυ-πρόθεσμες σχέσεις δε νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί απο καμμία έρευνα. Γιατί σε αυτό το θέμα ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Και φυσικά παίζει ρόλο και η εποχή που ζούμε.
Αλλα τα δεδομένα το 10.000 π.χ., άλλα το 500 π.χ., άλλα το 1500 μ.χ., άλλα σήμερα και άλλα θα είναι αύριο.
Καλή σου μέρα

Ανώνυμος είπε...

Γιαυτό το λόγο αντέγραψα το άρθρο γιατί αναφερόταν στην ίδια έρευνα.
Συμφωνώ ότι κάθε εποχή είναι διαφορετική και ορίζει την ποιότητα και την διάρκεια των σχέσεων και προσθέτω και τον παράγοντα τόπο.... εξαρτάται και που ζει ο καθένας όπως ακριβώς και πότε ζει..
και συχνά ο συνδυασμός τόπος/χρόνος είναι ικανός να αποτρέψει/επιτρέψει πολλές εναλλακτικές θεωρείες σχετικά με το θέμα.

patsiouri είπε...

A χα χα, δεν πάω ούτε με αλλοδαπούς ούτε με μικρότερους, η τουλάχιστον δεν το έχω κάνει ποτέ!
Και για να μην παρεξηγηθώ, αλλοδαπούς δεν εννοώ μόνο τους Βαλκάνιους αλλά και τους ξανθούς φιόγκους!
Εκτός από το να είμαι εξοικειωμένη μαζί του, θα προτιμούσα να έχουμε και την ίδια μητρική!

kakaskimos είπε...

κασταλία
Αλλο η θεωρία άλλο το τι θέλεις. Ο καθένας στο ανθρωποχωροχρόνο που ζει κάνει και τις επιλογές του. Και η μεγαλύτερη συνιστώσα είναι η δική μας θέληση.

kakaskimos είπε...

patsiouri
Σε βρίσκω τοπικίστρια :p

Οταν λες μητρική, μάλλον δεν εννοείς motherboard. Αλλά γιατί θες να μιλάτε την ίδια γλώσσα? Σάμπως θα πείτε και πολλά πράγματα ;-)

Ανώνυμος είπε...

Γειάσας...ωραίο πόστ..αλλά..κοιτάξτε εγώ πιστέυω ότι εντάξει αυτή η κυρία πήρε ίσως περισσότερο το μέρος των γυναικών και προσπάθησε να τις βγάλει..'λάδι'ας το πώ έτσι..όλοι το θέλουν εγώ πιστέυω γιανά κάνουν κάτι τέτοιο..κανείς δεν είναι άβουλο ον γιανά μην ξέρει τι κάνει ή να τον τραβούν από τη μύτη ούτε και παιδάκι που ΔΕΝ έχει συναίσθηση των πράξεών του...πιστέω ότι αυτοί που το κάνουν αυτό έχουν πλήρη συναίσθηση των πράξεών τους και γνωρίζουν αρκετά καλά..μα αρκετά καλά όμως ΤΙ κάνουν...και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν...και τώρα το να λέμε ότι νιώθουμε άσχημα και ενοχές γι αυτό νομίζω είναι άκυρο...δεν είναι βέβαια και ότι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος αυτό τώρα με τα αυξημένα ποσοστά θανατηφόρων σεξ.μεταδιδόμενων νοσημάτων,ανεπυθύμητων κυήσεων κτλ,κτλ,κτλ..αλλά παρ αυτά το κάνουν πολλοί άνθρωποι...όσο για το πού θα καταλήξει μιά τέτοια σχέση...είναι νομίζω γνωστό..ΔΕΝ θα πρέπει νομίζω κανείς να αναζητά να καταλήξει στο γάμο,ή σε σοβαρή δέσμευση...παρ αυτά..είναι η φύση της σχέση αυτής τέτοια..και είναι εξ αρχής προδιαγεγραμένο του που θα καταλήξει νομίζω έτσι κι αλλιώς....άρα αυτοί που κάνουν κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα πρέπει να νιώθουν απογοήτευση...εκτός και αν είναι τόσο ηλίθιοι που να πιστέυουν ότι μέσα από ένα one night stand θα βρούν τον σύντροφο της ζωής τους ή τον μόνιμο δεσμό ή εραστή!....που αυτό για μένα θα πρέπει κάποιος να είναι πολύυυυ χαζός μα πολύυυυυ όμως γιανά κάτσει να το σκεφτεί!....έτσι είναι...καλώς σας βρήκα,Αθανασία.

kakaskimos είπε...

Αθανασία
Το θέμα δεν είναι ότι πήγε να τις βγάλει λάδι. Πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και να δίνει συμβουλές σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια. Αυτό δεν είναι επιστημονικό.
Και τα νοσήματα που αναφέρεις, θα τα αποκτήσεις, αν δεν προσέχεις, ακόμα κι αν δεν κάνεις σεξ της μιας βραδιάς. Αν προσέχεις, είναι πολύ δύσκολο να κολλήσεις.
Με τη λογική της απόλυτης ασφάλειας, δεν θα έπρεπε ούτε να περπατάμε στο πεζοδρόμιο. Και να ακολουθούμε αυτό που λέει και το τραγουδάκι: για να μείνεις εκτός νόσου, μοναχός σου εκτονώσου
Καλώς με/μας βρήκες. Και δεν χρειάζεται πληθυντικός. Δεν είμαι τόοοοσο μεγάλος σε ηλικία :)

patsiouri είπε...

Τουλάχιστον αν πετάξει καμιά ευφυέστατη ατάκα (η οποία αγγλιστί πχ. χάνει...) θα έχω κάτι να θυμάμαι να γελάω.
+ μετά την καλή ατάκα αυξάνονται οι πιθανότητες για καλύτερο σεξάκι οπότε δε θα καταντήσω σαν τις κυρίες "Πολλές γυναίκες είναι δυστυχισμένες ως επακόλουθο μιας τυχαίας σεξουαλικής επαφής" που λέει η Κασταλία.

Δηλαδή με το μόνιμο γκόμενό τους δεν εχει τύχει ποτέ να κάνουν χάλια σέξ???

Καλά κάνουν οι συγχωριανοί μου (μην ξεχνιόμαστε) και προτιμούν τις κατσίκες που δε δύνανται να εκφέρουν και άποψη στις έρευνες...

kakaskimos είπε...

patsiouri
Η Κασταλία ανέφερε το τι έγραψε η εφημερίδα. Δεν ήταν η δική της άποψη.

Οι κατσίκες δεν είναι αυτές που δεν αισθάνονται καλά μετά την τυχαία σεξουαλική επαφή?

Τυχαία σεξουαλική επαφή: κοίταζα τις βιτρίνες στη Σταδίου, κι ... έπεσα πάνω στον Μπάμπη

Υ.Γ. Για να ακούσεις την ατάκα, πρέπει να πλησιάσεις, και μάλιστα με τα αυτιά ανοιχτά...

patsiouri είπε...

Ηδη φαντάστηκα το Μπάμπη να τριγυρνάει με το κομένο κεφαλάκι μου στην Πλουτάρχου...μπρρρρ...

kakaskimos είπε...

patsiouri
Αν είδες αποκεφάλισε τη γυναίκα του. Οχι κάποια σε one night stand. Ευχομαι να τα περνάς καλά στις διακοπές σου.

Υ.Γ.
Αποκεφαλισμό ο Μπάμπης?
Εσύ γράφεις τις διαφημίσεις της Eurobank? :P