Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Η Πράγα θέλει τη Βουδαπέστη της

Μιας που πήγα Πράγα, είπα να πεταχτώ και μέχρι τη Βουδαπέστη. Η οποία είναι πολύ πιο όμορφη, με πιο ευγενικούς ανθρώπους και (στοιχειώδη) νυχτερινή ζωή. Τουλάχιστον έβλεπες και κανέναν άνθρωπο στο δρόμο μετά τα μεσάνυχτα.Δεν ξέρω αν λένε τις βλακείες που λένε στη δική μας Βουλή, πάντως το κοινοβούλιό τους είναι υπέροχο εξωτερικά:και τα φημισμένα λουτρά του:

Οι Καρατζαφέρηδες μάλλον τη βγάζουν με βόλτα στα παλιά ανάκτορα:Οι Πασοκτζήδες είχαν στείλει μια βουλευτίνα να επιθεωρήσει το ξενοδοχείο Gelertκαι τα φημισμένα λουτρά του:Μια βόλτα με καράβι στο Δούναβη είναι υπέροχη:Αλλά για να δείτε ένα απο τα ομορφότερα μέρη της Βουδαπέστης θα χρειαστείτε το μετρό:

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πάει στη Βουδαπέστη, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα από όλους. Σχετικά με αυτό που έγραψες στο σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης: οι κάτοικοι της Πράγας είναι, όντως, αγενείς. Το είχα παρατηρήσει και μου είχε κακοφανεί πολύ. Όπως επίσης ότι τη νύχτα δεν κυκλοφορούν στους δρόμους. Το Μόναχο, όμως, δεν μ' άρεσε καθόλου.. Το βρήκα βαρετό πολύ. Το Παρίσι, από την άλλη, είναι λατρεία. Και πανέμορφο!

Αθανασία είπε...

Γειάσου ασχημούλι!...τι βλέπω;;;πήγαμε ταξιδάκι;;..μπράβο! βοηθάει να μάθεις καινούρια πράματα το να ταξιδέυεις....έυχομαι καλή χρονιά,χρόνια πολλά υγεία,ευτυχία όλα τα καλά του κόσμου για σένα και όσους αγαπάς!...φιλάκια..

kakaskimos είπε...

unclescrooge
Τι να κάνουν οι Πραγιανοί το βράδυ, όταν σχεδόν όλα είναι κλειστά απο τα μεσάνυχτα?
Το Μόναχο είναι όμορφο. Κι έχει και νυχτερινή ζωή.
Για το Παρίσι δεν θα διαφωνήσω ότι είναι όμορφο, αλλά ούτε αυτό έχει νυχτερινή ζωή.

kakaskimos είπε...

Αθανασία
Καλή χρονιά και σε σένα Αθανασία. Κι ότι επιθυμείς να το πάθεις.
Φιλιά

patsiouri είπε...

Ούτε εγώ έχω πάει...
Καλή Χρονιά...

kakaskimos είπε...

patsiouri
Σου εύχομαι να πας. Και σύντομα. Γιατί θεωρητικά την 1/1/2010 μπαίνουν στο ευρώ, οπότε θα ανέβουν οι τιμές.
Και η Βουδαπέστη είναι το ίδιο (αν όχι περισσότερο) ρομαντική με το Παρίσι. Οπότε να πας με τη σωστή παρέα ;-)
Καλή χρονιά

Ανώνυμος είπε...

.... φαντάζομαι ότι αν είναι τόσο τέλεια μέσα από τις (τουριστικές) φώτο, πόσο θα είναι μέσα από τις εικόνες που αποτύπωσες στο μυαλό σου... ή έστω στην φωτογραφική ...
άντε με το καλό να κάνεις και κανένα ποστ αναμνηστικό :)
καλημέρα
καλή βδομάδα :)

kakaskimos είπε...

κασταλία
Καλημέρα και καλή βδομάδα