Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ελπίδα

"Νομίζω πως το χειρότερο είναι η ελπίδα. Εσείς το υπαινιχθήκατε χτες, αν και ίσως δεν μιλούσατε για το ίδιο πράγμα ... Πιστεύεις πως είναι ένα λάθος που θα τελειώσει σύντομα. Σκέφτεσαι πως δεν μπορεί να διαρκέσει. Αλλά ο καιρός περνάει, και διαρκεί. Κι έρχεται μια στιγμή που τα πάντα λιμνάζουν. Σταματάς να μετράς τις μέρες, η ελπίδα σβήνει ... Τότε είναι που γίνεσαι πραγματικός φυλακισμένος. Επαγγελματίας για να το πω έτσι. Υπομονετικός φυλακισμένος. (από το "Ο ζωγράφος των μαχών")

Ο ΓΑΠ μας πουλάει ελπίδα, ώστε κάποια στιγμή να τραβήξει το χαλί, και να μας κάνει πραγματικούς φυλακισμένους. Ας του πει κάποιος ότι είμαστε ήδη φυλακισμένοι.

Κάνει όλες τις κακές ανακοινώσεις Παρασκευές. Οχι για να μην συζητιούνται στην τηλεόραση. Κι αυτή μαζί του είναι. Για να μην γίνονται κινητοποιήσεις. Πιστεύει ότι ακόμα ελπίζουμε.

6 σχόλια:

σορολόπ είπε...

Αυτό που λες για τις Παρασκευές.. πρέπει να τους το διδάσκουν στις σχολές διοίκησης..

...θυμάμαι στη τελευταία εξαρτημένη εργασία μου πριν κάμποσα χρόνια - τις απολύσεις τις ανακοινώνανε Παρασκευή! ..την αύξηση που δεν πήρα μετά από προαγωγή ως προς τις ευθύνες μόνο, Παρασκευή μου την ανακοινώσανε κοκ.

...σατανικό :P

Αθανασία είπε...

Γειάσου κ πάλι ασχημούλι...ε,εμ δε το ξέρεις παιδάκι μου??...ε,η Παρασκευή έχει καταγραφεί,στο μυαλό των ανθρώπων,γενικά σαν η πιό γρουσούζικη μέρα!!καθώς κ η Τρίτη επίσης!!(Τρίτη κ 13 κ Παρασκευή κ 13)..ε,καταλαβαίνεις νομίζω τι θέλω,να πώ...ε,μάλλον παίζει με τους 'συνειρμούς'ο μλκας ο ΓΑΠ...κ με τα νέυρα μας,επίσης?? (καλά με τα νεύρα,μας παίζει εδώ κ 25 χρόνια,μάλλον π αί ζουν αυτός κ το σόι του αλλά τέσπα)άλλη ιστορία αυτό...φιλάκια ασχημούλι...

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Στις σχολές διοίκησης τους λένε τι συμβαίνει όταν απελπίζεται ο κόσμος? Αν όχι, ας δουν τι έγινε με τον Τσαουσέσκου. Τον ρίξανε όταν τα παίξανε με τη λιτότητα που τους είχε επιβάλει.

kakaskimos είπε...

Αθανασία
Κάποιος πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο με το κεφάλι τους ...

σορολόπ είπε...

...βρε kak που την βρήκες αυτή την αναλογία? τι σχέση έχει ο μέσος Έλληνας τα τελευταία χρόνια με τον δύστυχο Ρουμάνο? που έπαιρνε ένα ρολό χαρτί υγείας και έναν λαμπτήρα έως 60W την εβδομάδα ανά νοικοκυριό?! (μας τα έλεγε ο ξεναγός μας όταν είχα βρεθεί στο Βουκουρέστι πριν πολλά χρόνια)

..καμία σχέση δεν βλέπω εγώ.. εγώ βλέπω ανθρώπους μέσου εισοδήματος, όπως ακριβώς ήταν οι γονείς τους/μου, να ζούνε μια ζωή δυσανάλογη προς τα εισοδήματά τους.. κι εκεί που π.χ. μεγάλωσαν στα Σεπόλια, να μετακομίζουν στην Πεύκη και γενικότερα να κάνουν κηδείες με ξένα κόλυβα..

...δηλ. τι ελαφρυντικά μπορεί να έχουνν?! εκτός από την ψυχασθένεια δηλαδή..

...όπως διάβασα σε ένα άρθρο κάποιου αμερικάνου γκουρού οικονομολόγου (νομίζω) για την κατάσταση στην Ελλάδα..

"...οι Έλληνες είναι πλούσιοι που δεν θέλουν να καταβάλλουν φόρους στο κράτος, επειδή δεν τους ικανοποιεί το επίπεδο των παροχών του" (ή κάπως έτσι τέλος πάντων...)

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Απ'ολα έχει ο μπαχτσές. Και ανθρώπους που ζούνε δυσανάλογα επειδή βλέπουν πολύ τηλεόραση, και πλούσιους (και όχι τόσο πλούσιους) που δεν πληρώνουν φόρους γιατί δεν υπάρχουν παροχές και ότι μπορείς να φανταστείς.
Οσο μεγαλύτερη νοιώσεις την απώλεια τόσο περισσότερο θα αντιδράσεις. Οπως αντέδρασε ο Γιωργάκης όταν είδε ότι δεν θα φάει όσα ο Σημίτης. Και μας πήγε ευθεία στο ΔΝΤ για να έχει τη βοήθεια τον μπαμπούλα. Να τρώμε εμείς λιγότερα γιατί με μικρότερη πίτα πως αλλιώς θα φάει περισσότερα? Δεν γράφω αρκετά γιατί γι'αυτούς δεν υπάρχει αρκετά.