Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Διαγωνισμός δοκιμίου

Η ιδέα μου ήρθε απο το διαγωνισμό δοκιμίου της Ιαπωνικής Πρεσβείας με έπαθλο ένα ταξίδι στη χώρα τους. Ο διαγωνισμός των Ιαπώνων απευθύνεται σε νέους, ηλικίες 18-35. Το δοκίμιο πρέπει να είναι στα αγγλικά και να περιλαμβάνει 500-600 λέξεις και να έχει θέμα ένα απο τα:

1. What kind of role should Japanese Government play in order to promote Japanese pop cultures (incl. Japanese food) more widely in other countries?

2. What can you do, or wish to do, in order to boost the (political/cultural/economic) exchanges between Japan and Greece ?

3.Raise one Japanese you wish to meet in person. Please explain why.


Ο δικός μου διαγωνισμός:

Απευθύνεται σε Γιαπωνέζους/ες νέους/ες, 18-35, που να γνωρίζουν σουαχίλι. Θα πρέπει να γράψουν ένα δοκίμιο 500-600 λέξεις με ένα απο τα εξής θέματα:

1. Τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και του ελληνικού φαγητού (δώστε μεγάλη βαρύτητα στο μουσακά)?

2. Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μειωθούν οι ελληνικές εξαγωγές στην Ιαπωνία?

3. Εξηγήστε γιατί θέλετε να συναντηθείτε μαζί μου.

Ο νικητής κερδίζει ένα ελληνικότατο παστέλι, φτάνει να το παραλάβει ο ίδιος απο την Πέρα Παναγιά όπου παράγεται.

6 σχόλια:

diva είπε...

Το ερώτημα 3 θυμίζει τις Πύλες του Ανεξήγητου:-ρ

kakaskimos είπε...

diva
Επίτηδες το έκανα. Για να στείλω τον κόσμο στον μουσακά.
Μόνο τα θέματα σε ξένισαν?

Ανώνυμος είπε...

το 1ο και 2ο θέμα καλυπτονται μια χαρά μονολεκτικά....η λέξη "τίποτα" μάλλον είναι αρκετή/ικανή ανάπτυξή τους...και αφού επιβάλεται κείμενο 500-600 λέξεων , θα επέλεγα αναγκαστικά το 3ο ...και θα ανάλυα επαρκώς το γιατί είναι δύσκολο να γράψει κανείς γιατί θα ήθελε να συναντήσει:P

A! τώρα που το θυμήθηκα: γιατί Σουαχίλι???

kakaskimos είπε...

κασταλία
Τα σουαχίλι ήταν το "κέντρο" της ανάρτησης. Γιατί οι Ιάπωνες ζητάνε αγγλικά? Στην Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσουν ελληνικά. Και να σκεφτόμουν να στείλω κείμενο, με το που θα έβλεπα αγγλικά, θα τους έστελνα κανένα ξεχεστήριο.

Ανώνυμος είπε...

......όπως λέμε ευχετήριο?????

το σκέφτηκες όμως!!! μάλλον το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι δελεαστικό:)

kakaskimos είπε...

κασταλία
Το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι δελεστικότατο, και αν προλάβω λέω να πάω σε αυτή τη βόλτα. Αλλά γράφοντας δοκίμιο στα αγγλικά ΠΟΤΕ