Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Προτάσεις για το λεξικό του Μπαμπινιώτη

Επίκαιρες φράσεις:
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
O υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε:
«Εκ μέρους της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός, η έρευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη όχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της».


Γιαλαντζί παραίτηση:
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, μετά το συμβάν στα Εξάρχεια υπέβαλαν για λόγους ευθιξίας τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν τις έκανε δεκτές.

Ειλικρινής απολογία:
Δύο αστυφύλακες προσπάθησαν να συλλάβουν 25 νεαρούς που τους έβρισαν. Οι νεαροί προέβαλαν αντίσταση και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν, και τυχαία σκοτωσαν έναν 16χρονο.
Σ.τ.Μ: όταν θέλουν να συλλάβουν κανα πρεζόνι μαζεύονται 5-6

Αποπνυκτική ατμόσφαιρα:
Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008 στα Εξάρχεια

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σιγά που θίχτηκαν κιόλας. είναι όμορφος ο υπουργικός θώκος, δεν το αφήνεις τόσο εύκολα. και πάλι καλά που μας διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα (πάαααααααλι μέτρα θα πάρουν?)

kakaskimos είπε...

unclesrooge
Δυστυχώς τα μόνα μέτρα που θα πάρουν, θα είναι τα μέτρα του επόμενου 16χρονου ...

Ανώνυμος είπε...

"το κράτος, α ναι! φίλος όλων μας, εχθρός του καθενός μας χωριστά"
....κάτι από τα πολλά που διάβασα σήμερα...
και κάτι ακόμα:

- καλό ταξίδι αγόρι μου...
και μην κοιτάξεις πίσω....
ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.....

kakaskimos είπε...

Κασταλία
Το κράτος είμαστε και εμείς. Αν εμείς ήμασταν σωστοί, το κράτος δεν θα ήταν αυτό το χάλι. Εχουμε το κράτος που μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου ασχημούλι...το κράτος έχει βαρέσει πλήρη διάλύση,και κάτι άλλο που δε μου επιτρέπει η καλή μου ανατροφή να το πώ που λένε... το χάος σε όλο του το μεγαλείο...

τι κάνεις;;;...φιλάκια...

kakaskimos είπε...

Αθανασία
Γιατί πιστεύεις ότι όλο αυτό που βλέπεις δείχνει την απουσία του κράτους? Δυστυχώς δείχνει το αντίθετο ...

Είμαι καλά (λέμε τώρα). Και δεν με εκπλήσσει τίποτα. Ούτε ότι όλο το 2008 μέχρι την 6/12 οι δύο φορές που κατέβηκαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, ήταν όταν οι "αναρχικοί" έδιωξαν τα πρεζόνια απο την πλατεία.

Ανώνυμος είπε...

... κάπως έτσι είναι... όλοι (στο τέλος) παίρνουν αυτό που τους αξίζει...
ο πρωθυπουργός την κυβέρνησή του, η πολιτεία την αστυνόμευση, η δικαιοσύνη τους λειτουργούς της..
...και τα δεκαπεντάχρονα , ένα μνήμα... δίκαιη μοιρασιά...Σωστά?!?!?!?!?!
.....

φυσικά το κράτος είμαστε (και ) όλοι εμείς...μόνο που από όλες τις ερμηνείες του έχουμε κρατήσει μόνο αυτή που μας βολεύει... Κράτος= παροχές...Τις υπόλοιπες τις έχουμε αφήσει απλά να γεμίζουν τις στήλες των λεξικών (για να κάνω και τη σύνδεση με το ποστ)
κάτι περί κράτος= εξουσία, ισχύ, μέριμνα, αρχές, (δια)κυβέρνηση, κανόνες,δίκαιο,τάξη, νομοθεσία,σύνταγμα κλπ κλπ, μάλλον αναφέρεται σε πολίτες άλλης (?!) κατηγορίας......

kakaskimos είπε...

Κασταλία
Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Κι ο καθένας μας βοηθάει όσο μπορεί.

koulpa είπε...

για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω.. (είδες όσο δεν ασχολήσαι με το αντίπαλο φίλο..)
καληνύχτα:):)

kakaskimos είπε...

koulpa
Δεν το θεωρώ "αντίπαλο".
Καλημέρα